Аман тая година само на такива телевизори дет понамирисват попадам Шасито е L1.2E, телевизора работи без забележка, но както ми обясни клиента мирише на изгоряло и наистина е така. Отворих го цялостен оглед по шасито и от двете страни никъде няма прегоряло нито следа от пекане, свалих отклонителната огледях я из основи и тя е като нова, по тхо и импулсния траф няма следи от нагар, неелектролитните кондензатори в ХО са наред и те визуално, за сега го оставих и го наблюдавам та белким изкади от някъде Някой борил ли е подобен смръдлив дефект в това шаси
Турни му вътре един ароматизатор за кола и си в джаза...
Някой кондер ще да е .Пускай скопа и гледай пулсации
ПП Може да туриш от ония дет са със ток, да мирише на убаву кат работи тивито
За сега го гледам и е на тестове, де да имах димомер кат на Академика веднага щех да разбера от къде е, ама кат нямам ще го чакам да се подпали от някъде
Мисля че вместо ароматизатор по-добре да му сложа 1 аспиратор от горе и пей сърце ще отвежда миризмата в кумина
РТС то да не мирише.
Мисля че вместо ароматизатор по-добре да му сложа 1 аспиратор от горе и пей сърце ще отвежда миризмата в кумина
За всеки случай да имаш и един пожарогасител наблизко!
-----------------------
РТС то да не мирише.
И без него си мирише
И що гледаш кат трябва да душиш .
Купих ново захранване за компа на съпругата преди 5-6 месеца мерише на изгорял бакелит та се нетрае ама си е ок.
Веско изкара 1 кило Пловдивска, ама ще трябва да изчака да отлежи малко щото я варих миналата неделя
За дето ми каза за тоя транзистор
Като го свалих изглеждаше така
Една бърза проверка на всички елементи около него и всичко е здраво даже и самия транзистор е здрав между база и колектор, турнах му бд139 и вече работи без да мирише, новия транзистор не грее, сега остава Академика да обясни защо е изгорял по този начин транзистора, защото аз за сефте виждам такова чудо Вече е с капак и чака да му минат 24 часовите проби
От академик обяснение като от умрял писмо,що се кахъриш гори за да имаме и ние работа
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Много мразя човек да се опита да ме надлъже .
24 часови проби ?????? А бакълъм де ! Кой е тоя шашкънин дето пък и 24 часа шъ разходва ток който после ще заплаща , за да прави кеф на някого че ще му пробва телевизора . Пък като правим по 10-15 телевизора на ден то не виждам къде има толкова място и контакти в сервиза на Гошко .
И още нещо . След като телевизора е работил перфектно с тоя транзистор, то не виждам смисъла от поставянето на други . Дали с такъв транзистор или без транзистор е все тая.
Синджира си идва а козата я няма....
Странното е че телевизора си работеше в това състояние на транзистора, може евентуално емитера да е контактувал и самия транзистор да е здрав и емитера да се е отделил при демонтажа
остава Академика да обясни защо е изгорял по този начин транзистора, защото аз за сефте виждам такова чудо
Хич не се чуди - лошо бондирано краче. (Другият вариант се нарича електрокорозия, ама не ми се вярва.)
Епа не знам как му е научното име ама такова нещо видях за сефте, чак не ми се вярваше че транзистор може да излъчва такава миризма и същевременно да работи
В момента имам кинескопен монитор с аналогичен дефект на транзистора на ТХО-то. Пращеше откъм изолацията към корпус. Поставих за спорта слюдена подложка. Проработи, но устиска 20-30 минути и предаде богу дух. Разпадна се.