Звук има. При увеличаване на скрийна се засветява кинескопа но без изображение. Шасито е TE 3.1E CA. Повиших малко отплението но без ефект. Клиента твърди че след неколкократно превключване на програмите се появявала картина но аз не успях да изкарам. Уж същия дефект го е имал и като гаранционен. По ниска си е пак така, без картина. Някой борил ли е такъв дефект или да почвам отначало? Схема има тук: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... LIPS_.html
С едно PT90 имах същия проблема и беше от спойките на един от двата кабела на кинескопа.
Клиента твърди че след неколкократно превключване на програмите се появявала картина
Ако това е вярно и захранванията са ти в ред без пулсации залагам на кинескоп макар , че за да е сигурно ще се разбере чак когато светне.
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Пампоров, огледай платката на кинескопа и после виж какво става на 33 кр. на STV-то.
Клиента твърди че след неколкократно превключване на програмите се появявала картина
Ако това е вярно и захранванията са ти в ред без пулсации залагам на кинескоп макар , че за да е сигурно ще се разбере чак когато светне.
При повишаване на отоплението би трябвало да се покаже картинката?
Мдааа. НА 33 крак е 3.28В. След малко стана на 4в и се появи мътна картинка с осезаем дефицит на зелен цвят. Кинескоп! А клиента упорито твърдеше че като работел картината била перфектна!
Така е, като не му се купува нов ТВ !
Отдавна не се доверявам напълно на клиентите.Все се опитват да ме смотаят нещо.Тяхна си работа,така само ме принуждават да им вземам пари за диагностика
Никой не е по голям от хляба
Аз им вземам с мотане или без мотане. Това си е труд, време, дори материали. Крайно време е всички да започнат да вземат предварително пари за диагностика, пък макар и символично.
Ребята давайте жить дружно!
Що не пробваш с регенерат може и да светне,бая съм ги вадил от трапа.
Не го отписвай още ,що не дадеш пушките към маса да видиш как ще светне и тогава ще му тправим опело.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg