...., че ще почна да ги правя "LED"
Шъ праиш лед за ракийката ли ?
-----------------------
От цялата УРТАПАКЛАМЪ дотук опущих как стана само далаверата със ресета?
Вчера не знам какво съм мерил, ама втори крак няма късо
сега вдигнах R772 и вече има високо ниво на ресета
при закачен R772 напрежението е 0.18 волта и не помръдва
След поставянето на тоя проц на 2ри крак има 5 волта
Как така R772 подаваше 0,18 волта на стария проц, а на пернишкия пусна 5 волта?
Те тва (ако не е пловдивска череша) и некой ме светне как се получава, шапка му свалям
ЛАН ряпа да яде пред ПАН.
Синджира си идва а козата я няма....
От цялата УРТАПАКЛАМЪ дотук опущих как стана само далаверата...
Те тва (ако не е пловдивска череша) и некой ме светне как се получава, шапка му свалям
То който го праи не може да каже--па камо ли ние...
Ама важното е друго.. ..
-----------------------
давай със защитата, че ще почна да ги правя "LED"
Е па ПАН отдавна ги прави...
От цялата УРТАПАКЛАМЪ Как така R772 подаваше 0,18 волта на стария проц, а на пернишкия пусна 5 волта?
Възможно е да съм се омотал по време на смяната на процесорите, обачче съм сигурен, че единия от двата проца с който пробвах даваше късо и на ресета, с тоз втория дет имаше генерации, но нямаше обмен по шините с него напрежението на ресета беше 0.18 волта и при вдигане на резистора дето е към 2 ри крак напрежението във веригата за ресет ставаше 5 волта. На тоя проц съпротивлениео към маса беше 270 ома ( по спомени), а на този от Сашо след като тръгна го мернах с учебна цел и беше почти 1.5 килоома, та или тоя проц от адаша не става за тука щот шасито се оказа че не е баш CTV5 както си мислих в началото или има някоя друга ундурма дет не можах да си я изясня
напрежението във веригата за ресет ставаше 5 волта.
Тва е друга бира, ама го казваш след дъжд качулка
При тая далавера немаше нужда от оране по веригата за ресета
При тая далавера немаше нужда от оране по веригата за ресета
Епа бях длъжен да я проверя, защото адаша каза че Веско е пробвал единия от двата проца и при него е работил (другия твърдо е за гюма дава късо в захранването, след като го качих мернах за сверка на съпротивлението на 5 те волта спрямо тоз процесор който отрепах и даваше пълно късо изобщо и не включих телевизора, защото нямаше смисъл) , та май тоя проц не става за тука, а може да се трампят само между CTV5 и TV2K и обратното
адаша каза че Веско е пробвал единия от двата проца и при него е работил
Абе има процесори с обратен ресет, ама в конкретния случай не е така
С 0,18 волта на ресета не може да тръгне, по-вероятно е да са те качили на черешата
по-вероятно е да са те качили на черешата
Не ми се вярва до сега каквото ми е дал адаша за проба винаги е работило безотказно , само по погрешка да не е взел двата проца от онова чекмедже дет слага разни изгорели работи и както ЛАН повелява като престоят изгорелите черколи и се само оправят, ама не ми се вярва
Патента с изгорелите чарколя е на ПАН, а не на ЛАН
ЛАН само го доразви и усъвършенства
Що не ползваш и двата проца, на единия ще ползваш ресета, на другия захранването.
Абе тва му каза и Веско, ама Жоро няма такъв цокъл
Доц.Пампоров е комадировка и чак в понеделик ще му даде такъв (на два етажа) цокъл