Абе шъ си набараш автогола ,ами все криволичиш и не вървиш по отъпканата пътека на ЛАН.
Синджира си идва а козата я няма....
По схемата, която си дал след ресета нивото трябва да е високо. На твоя проц само IR-входа ли не работи?
На твоя проц само IR-входа ли не работи?
Освен, че спря да работи IR-входа, 21 ви крак дава 68 ома към маса и товари стабилизатора за 5 волта, като напрежението кляка на 4.7 и стабилизатора и проца греят доволно
Проца се захранва от 6 крачета, виж какъв е ефекта ако дергосаш 21кр.?
При 68 ома (по закона на другаря Ом) тока требе да е 73mA, което нормално в работен режим на проца
После пак ще го кача на масата и ще трампя процесорите да видя дали ще има някаква промяна, сега вдигнах R772 и вече има високо ниво на ресета , ама като го запоя пак кляка Проверих всичко във веригата за ресет и всичко е здраво
П.С. Съпротивмението на 21 пин не е 68, ами е 20 ома към маса
Проца е st92195c7b1/mns, става и с mth, дето е в CTV5.
Утре ще проверя ....
Съжалявам , проводил съм го на някой колега , нямам ......
Старшина Стоичков написа :
Съпротивмението на 21 пин не е 68, ами е 20 ома към маса
Я последно го измери с някой интелигентен уред и кажи с положителност колко е съпротивлението , че с твоите измервания пощурихме др. ОМ.
Твърдо е 20 ома, тия 68 ми се въртяха от вчера в акъла, ама одеве като го мерих свален дава точно 20 ома между 21 и 35-36, които са маса, та тоя проц го отелих на 1000%
Вече мога да ти повярвам,защото съм го правил и аз тоя номер.
Да взема да ти дам и моите два проца белким тръгне тая гад.Като ги наредиш един върху друг ще стане работата
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
сега вдигнах R772 и вече има високо ниво на ресета , ама като го запоя пак кляка
Тва е добра новина, виж да не се е отелил ценера или някой от транзисторите 702, 703?
Веско твоите процесори не ставали за тук, Другарю Станоев и ценера и двата транзистора са здрави
А бе как да не стават ,казах ти два един върху друг
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Ами като са здрави, тогава защо са отпушени?
Двата транзистора требе да се запушат, веднага щом С713 се зареди до 5 волта
А тия 5 волта трябва да останат на ресета до следващото спиране на тока (или до следващия гърмеж)
Да де, ама при закачен R772 напрежението е 0.18 волта и не помръдва 5 волта има само когато това съпротивление е откачено