Notifications
Clear all

OZ964GN - Как да махна защитата

118 Posts
12 Users
0 Reactions
44.6 K Views
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Да не си го урочасал, с тебе ли говореше по телефона? (coco19)

Posted : 25.02.2014 20:36
георги стоичков
(@reopr-coko)
Prominent Member
Topic starter

Може ли да светнеш академичната общност за тоя удар под пояса на ЛАН?

Ми всичко е от мързел предната вечер телевизора дойде към 17:50, Нео TV2K шаси с елементарен дефект цвърчеше му захранванетои не излизаше от стенбай, отворих го оказа се прекъснал мрежов електролит смених го и си заработи като нов (даже за карък собственика мина, видя го че бачка и вика оооо той е готов казах му цената, плати си и каза, че утре вечер като е с колата ще мине да го вземе демек за тази вечер, ама нямаше тоя късмет (coco40) ) angryy Погледнах часовника станало 18:20, рекох си стига толкова за днес утре сутрин ще му бия капака и пей сърце (да са таковам и аз сега се пукам от яд защо не го затворих снощи) (coco40) Таз сутрин го включих заработи си без проблеми, какво се завъртях покрай него и бутнах една отверка дето и аз не знам за какъв чеп съм я сложил върху телевизора и за още по-голям карък се завря точно в краката на процесора (coco14) късото стана някъде около 18-22 крак и изключи. Веднага му дръпнах щепсела махнах отверката, включих го застана на стенбай натиснах П+ и взе че тръгна (рекох си размина ми се) да ама не след като му бих капака установих, че не приема от пулта бачка само локалната, пак го отворих, меря 5те волта станали 4.7, консумация не измерих защото нямаше смисъл 21 ви крак с който се захранва с 5 волта проца даваше 68 ома към маса и така отелих напълно здрав и ремонтиран телевизор angryy

Posted : 25.02.2014 23:06
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

Жорка ,че тия 68 ома са си бая съпротивление и според ЛАН проца ти е жив и здрав.Просто ме хвърляш не в тъч ама направо в углавой удар.
СПоред закона на Ом проца щом работи с локалната клавиятура а с дистанционното неще е нещо друго . Чак в най лошия случай може входа от приемника да му е заминал . (coco19)

Синджира си идва а козата я няма....

Posted : 25.02.2014 23:22
георги стоичков
(@reopr-coko)
Prominent Member
Topic starter

За съжаление е пътник товари стабилизатора, и нищо че работи стабилизатора и проца греят като печки, с проц от адаша за проба съпротивлението на 21-ви крак няма нищо общо, не товари захранването и с другия проц е 5.1 волта, за карък тоя проц от адаша пък е с късо на втори крак дет е за ресета, с него има генерации на кварца, не товари захранването обаче пък няма обмен по шините заради тая далавера с ресета (coco40) иначе приемника е здрав импулси постъпват до проца, ама йок angryy

Posted : 25.02.2014 23:32
chavdar68
(@chavdar68)
Reputable Member

Какъв проц трябва ? Че не ми се рови сега по късни доби да търся TV2K с кой пълнеж е ......

chavdar68@abv.bg

Posted : 25.02.2014 23:45
георги стоичков
(@reopr-coko)
Prominent Member
Topic starter

Проца е st92195c7b1/mns, става и с mth, дето е в CTV5.

Posted : 25.02.2014 23:49
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

натиснах П+ и взе че тръгна (рекох си размина ми се) да ама не след като му бих капака установих, че не приема от пулта бачка само локалната, пак го отворих, меря 5те волта станали 4.7,

Нещо гнило има в Дания. (coco19)

Posted : 26.02.2014 0:03
chavdar68
(@chavdar68)
Reputable Member

Проца е st92195c7b1/mns, става и с mth, дето е в CTV5.

Утре ще проверя ....

chavdar68@abv.bg

Posted : 26.02.2014 0:21
(@pamporov)
Famed Member

Абе и аз си мисля че има нещо гнило. 2 процесора му дадох за проба, и 2-та не работят ми казва. И двата са сваляни от шасита, единия даже съм го давал на Веско за проба и си работеше. Странна работа.

Posted : 26.02.2014 0:23
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

Не е странна работата , ами си е направо Академична . (coco2) Да ти работи локалната клавиатура и да не ти работи проца това и при ЛАН не се е получавало.

Ама то от бивш военен и то сержант ,какво повече може да се очаква . (coco84)

Posted : 26.02.2014 0:33
георги стоичков
(@reopr-coko)
Prominent Member
Topic starter

Абе и аз си мисля че има нещо гнило

И аз си мисля че има гнило, ама не го намерих (coco19) след като сложих първия проц мернах на кондера който е след стабилизатора за 5 волта за да се орентирам за нормалното съпротивление и свиреше на късо и изобщо не го включих да видя какво ще стане с втория проц съпротивлението нямаше нищо общо с този дето го отрепах и с този първия дет го сложих от адаша, включих го остана си на стенбай и не се запуска от никъде, мернах захранването и беше бетон 5.1 волта, на крачето он нула волта ( в последствие го вдигнах и него и като му подам 5 волта развивките тръгват) запалих осцила гледам на кварца има си има генерации, след това на шините има по 5 волта обаче не щъка нищо, рекох си да видя ресета - 0 волта, видя ми се странно изключих го и на ом метър ми дава 0 ома спрямо маса, вдигнах му крачето и се появиха май бяха 5 волта ( от яд забравих колко бяха точно защото бях много ядосан вече ) утре освен да сложа пак неговия проц и да го видя дали ще запали за да разсея съмненията си около тия далавери (coco14)

Posted : 26.02.2014 0:47
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

утре освен да сложа пак неговия проц и да го видя дали ще запали за да разсея съмненията си около тия далавери

Вече си на прав път и то асфалтиран. cheers

Posted : 26.02.2014 1:00
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

...какво се завъртях покрай него и бутнах една отверка

Нарушил си основно правило на ЛАН, телевизора се обикаля преди ремонта, а не след ремонта (coco2)

за карък тоя проц от адаша пък е с късо на втори крак дет е за ресета, с него има генерации на кварца, не товари захранването обаче пък няма обмен по шините

И аз съм се зверил на такъв (работещ) проц за РТ90, виж какъв е надписа отгоре? (coco12)

Posted : 26.02.2014 3:10
георги стоичков
(@reopr-coko)
Prominent Member
Topic starter

виж какъв е надписа отгоре?

Оригиналният беше ST92195C7B1/MNS, двата от адаша са ST92195C7B1/MTH, като преди да ги сложа, се консултирах с Митачи и Ванката (zapad) и двамата казаха, че са ги заменяли без амсолютно никакъв проблем и доработки (coco12)

Posted : 26.02.2014 11:36
георги стоичков
(@reopr-coko)
Prominent Member
Topic starter

Вчера не знам какво съм мерил, ама втори крак няма късо, а е 270 ома спрямо маса и има 0.18 волта там, шасито не е баш CTV5 ами е GBJL7.820.015, схемата я има тук сверявах я със CTV5 и TV2K, но не открих разлика в свързването на проца, така че трябва да стане, сега остава загадка защо ресета е 0.18 волта и защо няма обмен по шините (coco12) ХМ сега видях по оргиналната схема, че проца е ST92195MNU/MNS от шасито свалих ST92195C7B1/MNS, да не би да му е маскиран надписа и тука да е заровено кучето (coco12) Иначе и гугъло не е чувал за такъв проц, какъвто е според схемата (coco14)

Posted : 26.02.2014 12:42
Page 3 / 8
Share: