Шасито трябва да е CTV5 . Захранването е с трите транзистора . В работен режим напреженията са ОК. В стенбай +В от 112в отива на 170 и 12в стават на 20. Имаше някаква кондика , ама каква е ??
С нови два оптрона пробвах и вече +В става в работен режим на 130 и го гася ,че ще стане сакактлък.
Синджира си идва а козата я няма....
2SA1015
Сложил съм там както винаги ВД140.Интересно че с неговия си оптрон в работен режим държи 112в а след като пробвах с други два нови 817 вече в работен режим +В стига 130в. Утре ще си върна пак неговия да видя дали ще има промяна .
1N4148 от базата към двете съпротивления по 120кома
2SA1015
Струва 15 ст! Тоя твоя //2Т7-140 // става ...ама на друго място.... Два пъти съм пробвал с него и все нещо не ми е харесвало. Запази го за Юностите .....
-----------------------
Има един С 4.7n ако не се лъжа към емитера на 1015 към маса смени го с 47n
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Имам ги една шепа 1015 ,но от тях не съм много доволен пък аз.
Ще изпълня и тая препоръка утре .Първо ще си върна неговия оптрон да видя дали +В ще стане пак 112в в работен режим . И вече тогава ще предприемам контра мерки.
Имам ги една шепа 1015 ,но от тях не съм много доволен пък аз.(coco14
E еее, ти пък кво искаш, нали след 3--5 години ще има нещо което ще се
повредииии...
-----------------------
Тая сутрин върнах неговия оптрон и +В в работен режим пак е 130в . Тогава замених ВД140 със 1015 както писа Янко и нещата се нормализираха . Вече и на стенбай +В си остава 112в. Мернах със стрелковия уред ВД140 но го дава за здрав. Пък съм слагал до сега на много телевизори ВД140 и не съм имал проблем. Явно винаги има първи път и ето ,че се случи при мен. Благодаря за насоките и почвам камарата ,че се задръстих отново .
Да не си обърнал БД-то До сега винаги съм заменял 1015 със 140 и никога не е имало проблем, пък да са се появили ментета бд
За обръщане не съм го обърнал защото в работен режим ги имаше 112в ,но в стенбая вдигаше на 160в. Сега вече и в двата режима си стои на 112в . И аз като тебе съм слагал все ВД140 и не съм имал проблем
Да не си обърнал БД-то
И да го обърне да не мислиш че ще си признае , още от първия му пост разбрах че работата е черешова , на сто човека от двата форума е давал акъли и точно за този транзистор а тук пита , да ама не дъртия вече не му се вързва на бая ви Ивановите лакърдии .
Давал съм акъл за тоя транзистор , ама като съм го сменил мисля че има още нещо друго и за това попитах. Иначе нямам индифа да вдигам пушилка по форума ,защото в момента съм като куче в геран когато го замерят с камъни отгоре .
Струва 15 ст! Тоя твоя //2Т7-140 // става ...ама на друго място.... Два пъти съм пробвал с него и все нещо не ми е харесвало. Запази го за Юностите .....
Винаги има първи път !
Запиши си го в ,,Цените дефекти ,,..... ...като автогол
-----------------------