Къде бъркам при тоя елементарен дефект???
На първо краче има захранване 12в .На девето регулирам от 0.1в до 1.1в.Махнал съм транзистора 702 за да не се задейства мутето. Падат тия 5в на пето краче на нула .Проца превключва тия 5в на нула когато натисна Муте но когато съм прекъснал веригата за към схемата за звук .Иначе си стои на 4 краче на проца постоянно нула.Звук си идва до шесто краче добър. На изхода няма никой, дори и лек шум.Слагах други две разпойвани от някъде схеми и пак така .Дали са ми дефектни схемите или майстора е дал фира ?
Синджира си идва а козата я няма....
Направих го ,така че спокойно можете да спите . Империалиста беше С709. Голям ликаж ,почти късо даваше.
когато съм прекъснал веригата за към схемата за звук.
Явно не си прекъснал убаво (единия от двата чарка) по тая верига при академичните експерименти
Q702 задейства мутето при вкл. и изкл. на телевизора, демек кусура не е бил от схемата
Все пак този транзистор се задейства и когато изсъхне електролита на 15в захранването и до диода на Т701 другия транзистор идва променливо и след като се изправи от диода вече се задейства и Т702.Анадъмо??
Все пак този транзистор се задейства и когато изсъхне електролита на 15в захранването и до диода на Т701 другия транзистор идва променливо и след като се изправи от диода вече се задейства и Т702.Анадъмо??
Пълни глупости на търкалета
Мутето се задейства от Т702 за 2-3 секунди (докато се разреди С710) само при изключване на телевизора
Ако С710 е изсъхнал, тогава в говорителя ще се чува пукане при изключване на телевизора, анадъмо ширинди
С709. Голям ликаж ,почти късо даваше.
Алооо ,мой човек ,четеш ли задълбочено . При това почти късо което даваше електролита то напрежението от проца потъваше в дън земя и говорителите мълчаха като левскор на Герена след мач с ЦСКА.
А да те светна пак защо го махнах този транзистор за да ти стане ясно тъмното нещо .
Сбъркал си посоката на базовия ток и пак си писал пълни глупости на търкалета
Демек си на обратното мнение на Мигачи ?????
Демек си на обратното мнение на Мигачи ?????
Aбе не знам кой е тоя Мигачи, ама съм сигурен че проблема е в превода от дупнишки на ловешки