Шасито е HD-1482 SANYO, LA76936. Картинката е с неестествени и пренаситени цветове.
Контраст и цветност работят но не оправят положението. НА SECAM си е нормална черно - бяла картина. По AV е същото положението. Записах 2-3 дъмпа но и с тях е същото. В каква насока да копам: да пробвам с други дъмпове, да търся да сменям чипа, да ровя в сервизното меню или нещо друго?
Това ми прилича на липса на яркостен сигнал, малко е кофти изображението и не мога да преценя
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Нямам Ласпи. На Секам си е нормално, с яркост и контраст, само дето няма цвят, но това е от сигнала, нямам ласпи както казах за да му пусна Секам, или пък цветни ивици.
Е, не може в ПАН да няма едно генераторче--талкоз мастори са Там м м м...?
//нещо като NTSC ? //
-----------------------
Я виж , имаше едно ценерче във веригата ABL-а, как е то
Тъкмо сега проследявах ABL-a. Според мен там всичко уж си е наред. На 10 крак на LA76936 има около 3.8в. Във веригата от 9 крак на ТХО до 10 крак на ИС всички елементи са здрави.
Ето една по-актуална снимка:
Една таблица би те улеснила много, кат гледам тоя негатив с изперингечени цветове ма навява на мислата LA76936 смяна за майсторско успокоение .
А какви се вижда ,ако намалиш -цветността - до нула? //на фотото е на 60 //
-----------------------
....., LA76936.
, да ровя в сервизното меню или нещо друго?
1 . Дай пълния запис на проца!
2. И ако може от Серв.--Меню 2 ,5 и 7--снимка или напиши съдържанието им..?
-----------------------
... LA76936 смяна за майсторско успокоение .
Стига да я имах под ръка.
А какви се вижда ,ако намалиш -цветността - до нула? //на фотото е на 60 //
Май нищо не се виждаше, мъгла. Утре ще снимам.
....., LA76936.
, да ровя в сервизното меню или нещо друго?
1 . Дай пълния запис на проца!
2. И ако може от Серв.--Меню 2 ,5 и 7--снимка или напиши съдържанието им..?
Утре.
Щом си сменил няколко дъмпа и няма промяна не ми се вярва в сервиз да се оправят нещата. По скоро подкрепям old4
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
pamporov, Че нямаш яркостен сигнал то е ясно, както ти казва и Noel, виж за последна проверка какво тече от 60 краче до 56 краче с фазомера и ако не е голяма разликата - сменяй чипа LA76936!
А проблем със звука има ли ,или е ОК ?
-----------------------
А проблем със звука има ли ,или е ОК ?
Ха! Добър въпрос! Говорителите са на капака и съм ги изключил. Утре ще проверя и това. Хич не ми се щеше да е LA76936, нооо, каквото - това.