борда е BN41-00881A матрица-CLAA201WA04 , надпис на т-кона-210WA04S
Няма картина и osd, напреженията са бетон, реагира на бутони, има движение по шините, но картина нъц, та ако може някаква сламка ама по-дебела да е ,че работата е бузук, пък и не ми се ползва академичния метОд за гюма.
T-Con е захранен нормално и идват сигналите?Подсветката явно работи?
Това ли е?
LVDS-са, натиска ли го?
Битието - определя съзнанието!!!
не ми се ползва академичния метОд за гюма
Пробвай тогава другия академичен метод в кофа с ракия:
Много блокове съм оправил по тоя начин
Задължително, обаче ракията требе да е от айва и не по-малко от70 градуса
Битието - определя съзнанието!!!
Това ли е?
Точно това е .Импулси се тангъркат от проца към т-кона и исключение на тия дето излизат от 201- 202 и 215-216, там имам само постоянно напрежение.
Може и да пробвам и другия академичен метод но , нямам време да ходя да взимам от академика ракия, щото надали ще стане с друга
LVDS-са, натиска ли го?
??????????????????????????? Ей аман от тъпи мнения Абе ти колко LCDта си виждал досега та почна да даваш компететни мнения Изобщо знаеш ли кво е LVDS та се пънеш да съветваш Що не одиш да се мазниш на Академика а ремонтите ги остави на другите дето знаят Сега пък питането на Запад По Т- кон как са напреженията който се изравотват там Като измъкнеш кабела към панела нещо променя ли се като светене
Наборе намерих някакви напрежения виж как стоят нещата при теб.
NT71671FG
VGH 22,5
VGH_M 20,0
VGL (- 9,67)
VCOM2 OUT 5,44
TP200 5,44
VCOM2 IN 5,44
VCOM1 5,44
VDD 5,44
VCC 3,28
VDD_LVDS 3,28
VDD 3,28
VDD_RSDS 3,28
VDDA 13,56
VCOM-5,5V
VDDA-13,1V
VDDG-23,5V
VEEG-МИНУС 6.9В
VDDD-3,3V
OE-1,1V
CLKV-1,9V
V1-12,4V ,V2-11,7V, V3-9,8V, V4-9,2V, V5-8,8V, V6-8,2V, V7-7,2V, V8-6,2V, V9-5,2V, V10-4,3V, V11-3,7V, V12-3,1V, V13-1,0V, V14-0,2V
Това са напреженията по точките. Като измъкна кабела от борда, светва в бяло.
нямам време да ходя да взимам от академика ракия
Значи работата е сериозна и шъ требе да приложиш друг академичен метод:
Размени местата на говорителите и ако не стане далаверата, дай линк за схемата
ПП. А пробва ли с друг капак?
И капака, както и говолителите са сменени, но единия е различен от академичния, та може и от него да е http://elektrotanya.com/samsung_932mw_2 ... nload.html
Лоша работа, Академика сигурно е отелил Томсона и сега се крие в кочинопарника, вместо да дава акъл
Лей му дъмп, после куршум и (преди гюма) пробвай тая далавера:
If you select Brightness adjust menu and push the “ (Enter/Source)” button for 5 seconds, the monitor automatically returns to factory reset.
Link kam shema, ama ako napi6e model kode. Izwinjawam se za pisaneto, ama ne6to pak se sbyrka kompa.
model kode
LS20PMASF/EDC
Академика сигурно се крие в кочинопарника, вместо да дава акъл
Академика днес ни сложи в малкия си джоб на долните гащи. Прати всички контролни точки и техните напрежения , само осцилограмите не му ги бива ,ама простено му е. Тъй че сега остава да направя фундаменталните измервания