Да не е ХЕЛМЕВЕКТ ...
Ай сиктир бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор...
elmondo@abv.bg
Трети ден работи без проблеми и мисля да му бия капака, обаче няма да бързам да пиша ''Решено!" ще го видим как ще се държи с времето и ще докладвам по нататъка
Да не е ХЕЛМЕВЕКТ ...
Точно това е.
Днес братовчед ми пак ме навести с въпросното телевизорче, сега трудно включвал, оказа се прекъснал мрежов електролит и след смяната му си заработи, като нов, та спокойно мога да твърдя, че проблемите дето му бяха с паметта са от онези двата прекъснали електролита които смених лани и от тогава ония номер не се е проявявал
Ейй, аман от роднини
Е.ее, сега вече спокойно можеш да си пиеш ичкията....
-----------------------
И утре сутринта като го пусне пак, дано не гризне дръвцето.
Синджира си идва а козата я няма....
ООООООООООО Няма утре телевизора след смяна на електролита си замина в брачеда и за сега работи щот не се е оплакал
Някой случайно да има схема на захранване XAD376AR-4, че след вчерашните гръмотевици тая пущина пак ми е на масата Сега кусура му е че не включва подсветката, от мейна идват сигналите он за инвертора и за яркостта , обаче не пали гадината, инвертора си е захранен с 12 волта и за сега не намирам дефектен елемент по него
Добре де Жоро ,за какво ти е схема .Там има един траф ,два двеойни мосфета и един чип.Ако си премерил вторичните на трафа и дали няма късо в мосфетите ,отваряш си дейтшиита на чипа и гледаш какво има .
Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България
Пепи там е проблема, че това всичкото съм го проверил и всичко е наред, mp1008es е нормално захранена и получава команда on и яркост, мосфетите са здрави трафа не е прекъснал, но изобщо и не прави опит да стартира подсветката. Запалих едната лампа с външен инвертор има си нормална картина и звук и сега се чудя дали да не сменя mp1008es за проба
Е какво чакаш,ако я имаш сменяй
Никой не е по голям от хляба
Днес не ми е ден нещо 5 гръмотевични подхванах от сутринта и за сега успях да подкарам само едно дъно, та за карък не мога да намеря къде съм забутал mp-то, а съм си записал че имам някъде, та сега поръчах нова
А тая старата има ли си захранване и останалите неща ,нищо ли не излиза от изхода та я обяви за мъртва.Аз бих запалил и останалите лампи да видя дали са читави.
Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България
Има захранване и абсолютно всичко необходимо за да светне, но няма нищо на изхода към мосфетите, току що пробвах лампите с външен инвертор и работят без забележка