Сега хвърлих един поглед на IRF7314, Жоре човъркаш захранването на сорса на единия транз, ами на другия S2 ?
Сега хвърлих един поглед на IRF7314, Жоре човъркаш захранването на сорса на единия транз, ами на другия S2 ?
Пишем глупости ...
Там работи FAN7529
Ай сиктир бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор...
elmondo@abv.bg
Неам думи толкоз години един ма качва на черешата сега друг ма почна , адаш ами Жорето какво гледа тогива бре таз схема ква е ... там на тоя чип дет хортуваш захранването е на 8 изход 7 а туй Жорето дет дава си е най малко 100 кила череши
Просто така пише на всички схеми ... незнам защо , може би за заблуда и пушилеци
elmondo@abv.bg
Незнам защо спорите за нещо което е правено доста пъти и не само от мен, а и не е открито от мен.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
По принцип с 1.8 мегаома захранването работи перфектно
elmondo@abv.bg
И като сложиш 3 по 690 килоома , колко ли ще стане
Зависи колко е съпротивлението на делителя към маса . Нека Жорката каже колко е , че при така дадено R813-6,8к и R931-100к , бая гърмежи ще има
Сумарното съпротивление на двете, от 1-ви крак на чипа към маса, трябва да е около 12к
Чипа е FAN нещо си по схемата е IRF и аз не знам защо, да доуточня аз какво разбрах и какво направих, от онази тема (според мен) стигнах до извода че някое от тия високоомните съпротивления се базика, и сметнах че трябва да се махне едното демек да се разкачи тая верига и да се сложи сумарно (3по 620 килоома и по коите сметки се пада 1860 килоома) та демек 1.8 мега ома, така направих махнах 1 от резисторите намерих 1 резистор 1.8, пернах го захранването тръгна без пушиляци и тем подобни и телевизора работи целия ден без да изключи, в момента е на стенбай в сервиз утре ще го пусна пак и ще докладвам
Алооооооооо кандидат академик, къде си бре, що не казваш колко са тия съпротивления дето питам
Алооооооооо кандидат академик, къде си бре, що не казваш колко са тия съпротивления дето питам
Първо сме още на 6 страница, след туй мерил ли си 1,8мом с шублер, ако не пробвай да те видя
Обикалях по клими днес и нямах време да ги видя колко са тия съпротивления та утре ще го погледна и ще докладвам, иначе още работи без да е спирал
Нали си бил извън сервиза по климатици бре?? Как може да си го оставил сам без надзор да работи ??? Ми ако събере сите пожарни в Пловдив да ти гасят сервиза .
Синджира си идва а козата я няма....
Ай ся приказки, седи да се разработва няма кво да му стане тва да не е София или 714 та да се запали
Да изтупам праха от тази тема , имам същото "дръвче" при мене. Излиза в стенбай когато му скимне. Най-често сутрин, но ако "захапе" може и след няколко часа работа пак да отиде в стенбай. Сменил съм прословутите кондензатори по 15нф в захранването, сложил съм 1,1мома на местото на резисторите R817,818,819. PFK си държи 385В, препоил съм почти цялото 17PW20-2. Даже съм го сменял с друго такова, макар че това не е критерий, може и другото да е страдало от този "синдром". Мейнборд за проба нямам. Приемам насоки и съвети. ТВ е изкупен от клиента и е готов за експерименти всякакви. Предпазителя в трафопоста е подсилен, пожарната е в бойна готовност, вие сте на ход!