ЛАН нищо не може да каже .Такова нещо още не му е минавало през акъля.
Синджира си идва а козата я няма....
Тръгнахме от един STR, а вече се облизваме за цаца с биричка на плаж с чадъри и шумящ прибой
А сме едва на 3-та стр. Добре е форума като се върне по стария си табиет .
Опс ..станало 4-та стр.
който и да стане модератор,то кервана си върви в избрания от него път и за отклонение не може да става и дума .
Абе този "среден ръкав" малко двусмислено ми звучи...
Глей ся къдей. Няма да повтарям.
Абе то с всичко наготово, всеки може.
Имаше навремето едни "блокчести" Грундици. Вътре са 7-8 блока, и на всеки светодиод.
Диод горит, - не имеет проблем,
диод не горит/не светитится/ - имеет проблем.
Брата сърбин споделяше че такива телевизори и с резевни блокове под ръка,
и баба му може да ги отремонтирва.
Ето къде ме викат.
Едно аверче втора година отмаря в Гърция. Не иска и да чуе за нашето черноморие.
Каза че там такава завист, както е у нас, отсъства. Даже имал чувството че и уличните кучета са по-възпитани.
Сподели че нищо не се заключва по островите. Обаче само един да се оплаче, например че изчезнало детско колело или каквото и да е. Нещата се разнищват до края.
А тук до 100лв. се води маломерна кражба/кражбата е малозначителна/, и не си мърдат т.... Егати държавата.
/ако се открадне 100 пъти по 95лв. пак ли е малозначително/
Та поставих Петко ама не сака да тръгне Уж ги имам напреженията по изводите му ала във вторичните намотки няма никой.
Извинете тов.Академик, ама Петко се захранва от 3-ти извод, който е на маса
Ако не е тайна, с кой академичен уред измерихте напрежение на тоя извод
Абе то с всичко наготово, всеки може.
Имаше навремето едни "блокчести" Грундици. Вътре са 7-8 блока, и на всеки светодиод.
Диод горит, - не имеет проблем,
диод не горит/не светитится/ - имеет проблем.
Брата сърбин споделяше че такива телевизори и с резевни блокове под ръка,
и баба му може да ги отремонтирва.
Нещо пак се изхвърляш неподготвен и понаучи малко езици Бъркаш сръпски и руски Специално тези грундици с канчетата са изработени от фирмата с цел Клиента сам да си ги ремонтира Отваря вижда къде не свети диода и сменя съответното канче Това го знам от Наско Колев дългогодишен техник в сервиза на Кореком Но се оказва че дефектират не толкова канчетата(блоковете ) а правят дефекти по основната платка и куплунзите Ходи се прави на търговец Остави телевизорите на нас техниците
Всичко е за заблуда на противника.
Тия канчета за пръв път ги чувам,
а как ще сменя нещо което го няма и/или не му се полага на "Клиента", не е много ясно
да не казвам колко такива Грундици са минали покрай мен, и колко нови такива блок-модули наскоро заминаха в дъмп
инг
Злите езици разправяха навремето, че Трабанта и Вартбурга идвали с резервни двигатели, Симсон даже и с кожени екипи. Не се сещам обикновен собственик да е взел нещо такова, камо ли да сменя.
/сръпски не знам, горе без да искам съм изместил немския с руски/
Това ми го каза Насо Колев Такава била концепцията на Грундиг Клиента сам да си ремонтира уреда Отваря вижда на кой модул диода не свети обажда се и му пращат за подмяна Ти да не помисли че си купуваш телевизор и с него ти дават още един кашон с модули Такъв само съм виждал няма спомени да съм ремонтирал но трябва да са модел началото на 80 години
Тов.Станоев,посмотрите осторожноно в първия ми пост схемата с която разполагам и на втория снимката на самото шаси.Поогледай ценера как е свързан на шасито и как е на схемата.Да забелязваш разлика ???
Ееее голяма работа, обърка ли са схемата, разменили са надписите на двете съпротивления
Смотри ценера къде е вързан бре.
Това ми го каза Насо Колев Такава била концепцията на Грундиг Клиента сам да си ремонтира уреда Отваря вижда на кой модул диода не свети обажда се и му пращат за подмяна Ти да не помисли че си купуваш телевизор и с него ти дават още един кашон с модули Такъв само съм виждал няма спомени да съм ремонтирал но трябва да са модел началото на 80 години
Абе неоторизирано лице да демонтира капаци и да сменя нещо си, при немската прецизност и подреденост, нема как да стане.
Това може да стане, и се случва, само на определените географски ширини.
А ефекта от действията на "всестранно развити личности" отеква на много места и в чужбина/чак не ми се разказва/.