Notifications
Clear all

HISENSE TF2111EU не работи захранването РЕШЕНО !!!?

203 Posts
22 Users
0 Reactions
74.2 K Views
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Сашо ти си по средата .А направиш добро на един то одма си си спечелил враг от друг. icon_twisted.gif
Но това хич да не те притеснява .Даваш както ти намериш за добре.Иво как е написал в неговия форум че срещу модератор не може да има тън-мън. icon_mrgreen.gif Кучутата си лаят ,кервана си върви. [icon_lol.gif
А колкото до темата май е най добре катинар.След последните ми измервания стигам до заключението че си иска оригинален естеер.
Пуснах си му външни +В и 16в и телевизора заработи.
С извадена памет стои в стенбай защото товара е малък.Като поставя паметта и сложа осцила на базата на крайния транзистор за ХО в момента в който се появи импулса и се опита да вдигне високо веднага кляка захранването .
Тъй че капака му слагам и го издавам.
Колкото до начертаната схема не стига че обратно са начертали ценерите ами и още дребни заблуждаващи неща има .Но тва са бели кахъри . icon_e_biggrin.gif

Синджира си идва а козата я няма....

Posted : 12.02.2015 12:17
(@anonymous)
Noble Member Guest

Опозицията, това И е работата, да намира кусури на властта, не че е вършила нещо различно, докато тя е била на власт

A на Позицията - да действа, затва и работата "върви"
и властта отива по дяволите.

Posted : 12.02.2015 12:21
(@anonymous)
Noble Member Guest

Сашо ти си по средата .А направиш добро на един то одма си си спечелил враг от друг. icon_twisted.gif
Но това хич да не те притеснява .Даваш както ти намериш за добре.Иво как е написал в неговия форум че срещу модератор не може да има тън-мън. icon_mrgreen.gif Кучутата си лаят ,кервана си върви. [icon_lol.gif
А колкото до темата май е най добре катинар.След последните ми измервания стигам до заключението че си иска оригинален естеер.
Пуснах си му външни +В и 16в и телевизора заработи.
С извадена памет стои в стенбай защото товара е малък.Като поставя паметта и сложа осцила на базата на крайния транзистор за ХО в момента в който се появи импулса и се опита да вдигне високо веднага кляка захранването .
Тъй че капака му слагам и го издавам.
Колкото до начертаната схема не стига че обратно са начертали ценерите ами и още дребни заблуждаващи неща има .Но тва са бели кахъри . icon_e_biggrin.gif

Или читав такъв, - за естеера говорим

- "....стигам до заключението че си иска оригинален естеер...."

За да нямо лошо за един, няма ли да е по-грамотно да се прави добро,
ако не на всичките, то на почти всичките/а дано...../

Posted : 12.02.2015 12:23
(@e-ok)
Prominent Member

Коцев ,няма никаква разлика дали ще се следят горните 16 волта или долните 16 волта .Нали в някои захранвания следят B+ през резистор 100ком.Защо не си сложи външно захранване 5в. за ст.б. и да следиш какво става с оптрона при поставена памет и старт от дистанцията .Ако не се управлява оптрона няма да работи и захранването и как ще разбереш тоя естер дали става или не става .А сега едно глямо нищо .

Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България

Posted : 12.02.2015 13:44
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Пинко ,мисля си че без памет няма как да стартира Н импулса и телевизора си стои в стенбай.Има ги вторичните напреения както трябва да бъдат в стенбай.Когато поставя паметта и пусна телевизора то отиват 5в на паметта ,на процесора и той пуска Н импулса .Появява се този импулс на базата и в момента когато се опитва да вдигне високо захранването кляка .С външно +В и 16в високото заработва и екрана светва.Значи нямам проблеми там с ТХО и тем подобни.
Сега като си свалих естера и го огледах с лупата то той е G6653 а не G5653 както бях го видял преди .И за това си мислювам че си иска неговия естеер.Сравнявах и по тази схема напреженията .

.

Posted : 12.02.2015 13:59
(@e-ok)
Prominent Member

http://monitor.espec.ws/section27/topic98089.html

Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България

Posted : 12.02.2015 14:08
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Ми и аз като руснака стигнах до това заключение.

Блок питания запустил проблема была в типе микросхем
STR-G5653 = STR-G6653 -они не равнозначные, поставил STR-G5653

Posted : 12.02.2015 14:42
takiev
(@takiev)
Noble Member

Ми и аз като руснака стигнах до това заключение.

Блок питания запустил проблема была в типе микросхем
STR-G5653 = STR-G6653 -они не равнозначные, поставил STR-G5653

Затова каквото си свалил--такова поставяш. icon_idea.gif Демек--козата си сака пръча... icon_e_biggrin.gif

-----------------------

Posted : 12.02.2015 16:10
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Тъй де ,ама требе да има джангър-мангър по форума.

Posted : 12.02.2015 18:09
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Тъй че капака му слагам и го ...

Преди да го бухнеш в Осъма щрапосай една-две снимки (а не пощенски марки) на шасито, за да има неква файда от ползата icon_twisted.gif

Сега като си свалих естера и го огледах с лупата то той е G6653 а не G5653 както бях го видял преди

Бря! Пусни си друга тема с тоя ЕСТЕЕР, а на тая и смени заглавието с "Поредната череша на ЛАН"

Posted : 12.02.2015 20:51
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Друга тема не трябва .И на слепите стана ясно че телевизора си сака оригинален естеер или в най лошия случай 5653. Но от тоя модел не растат по ловешко.Капака е сложен и телевизора чака съйбията си .

Posted : 12.02.2015 21:19
vesko_tv
(@vesko_tv)
Noble Member

Казах ти да го пращаш Пловдив а и мечката още чака на стоп.

Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg

Posted : 12.02.2015 21:24
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Като въ знам що за стока сте пловдивчани, то пращане до там никога няма да има . icon_twisted.gif
А и ЛАН вече разполага с девети новооткрит сервиз в Ловеч с доста добър съйбия който е на ти с техниката .Тънките телевизори вече се носят там.Дебелите от моя сервиз направо в гюма отиват . [icon_lol.gif Въобще стана така ,че куче влачи антирийка. icon_mrgreen.gif

Posted : 12.02.2015 21:30
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

телевизора си сака оригинален естеер или в най лошия случай 5653. Но от тоя модел не растат по ловешко.

С оригинален и баба знае, мога да ти дам един 5653 за една ОС icon_twisted.gif

Posted : 12.02.2015 21:52
(@pamporov)
Famed Member

Като въ знам що за стока сте пловдивчани, то пращане до там никога няма да има . icon_twisted.gif
А и ЛАН вече разполага с девети новооткрит сервиз в Ловеч с доста добър съйбия който е на ти с техниката .Тънките телевизори вече се носят там.Дебелите от моя сервиз направо в гюма отиват . [icon_lol.gif Въобще стана така ,че куче влачи антирийка. icon_mrgreen.gif

сАйбия, антЕрия, бай Иване, понеже много хора четат твоите постове и приемат всичко написано от теб за "чиста монета", моля те спазвай поне правописа, че да се научат младите и те, а не като Канал 1 снощи, да изпишат УкраЙнския посланик.......

Posted : 12.02.2015 21:57
Page 11 / 14
Share: