Е па за това жълто става дума . Само че при мен е един транзистор и три диода 4148 свързани на терсене .
Синджира си идва а козата я няма....
Абе, аланкоолу, аз като те питах за тази осцилограма ти какво ми отвърна? Ама чакай, ти тогава още не се беше научил да работиш с осцилоскоп...извинявам се.
Докато дойде батко владко, запали осцила и щракни осцилограма 46 да я видим как е, като е убава картинката, и след като се влоши.
сега остава да познаете от къде изкочи заека
Епа при тая схема (и при редовна осцилограма на катодите), за дефекта не остава нищо друго, освен да е бил от капака:
осцила показваше видеосигнал без промяна когато е тъмна и токато е нормална картината .
По тоя линк дето го дадох по горе я свалих и това което е на шасито отговаря едно към едно със схемата .И платката е едно към едно.
Само че при мен е един транзистор и три диода 4148 свързани на терсене Лошото бе че при мен на шасито е само тоя транзистор и малко по друг начин е изпълнението
Е па др.Пампоров, то и на децата от детската градина им е ясно че ще има разлика между двете осцилограми .Щом затъмява значи и осцилограмата ще е изкилифищена . Ние работим с измервателни уреди и те показваха изменяне на напрежението в тая точка . В задачата се питаше от какво се променяше това напрежение.Та за това се почна измерване на всички възможни точки които създават проблеми . И вече на десетата страница улучихме империалиста къде се беше спотаил.
Владко ,как не те мързи да прочиташ по десет пъти това което писано пред десет страници. Ами това което търсих и намерих се отнасяше за платката на КИНЕСКОПА.Там беше всичко едно към едно ,а на шасито чак днеска почнах да ровя по него .Толкова е просто ,че няма накъде .Направих ли си телевизора ,направих го .Кво повече му требе на човек? И Неото влезна ли в действие ? Влезна .И ишлика вече е чист като Пиринска вода .
Еее, ти си бил лесен, само 2 ТВ-та.....
От нова година като стана сиф ще бъдат още по малко .
Владко ,как не те мързи да прочиташ по десет пъти това което писано пред десет страници.
Епа тва е професионално увреждане бре
Помня само фактите (дори да са надраскани преди 100 страници) и не е нужно да ги чета втори път, за да разбера че си ни качил на черешата
Важното е че вече Ишлика има емблема със цветните ивици.Кутията на Неото все пак свърши полезна работа .
Може ли да качиш пак тая снимка на ишлика, че май се е изпарила?
Е па който видял,видял.Който не е гледал, да е гледал.
Па ето ти само за теб една снимка за да завиждаш на ишлик .
И стана нещо в закрития форум та спирам влизането там до като не се отстрани проблема.Искам да съм извън играта през това време ,за да не падат камъни и в моята градина .
Тва не е старата снимка, нещо май ме качваш на черешата?
Айде сега , ти не си слизал от черешата та да те качвам пак.Това си е снимката .
Вратата на гаража не беше ли сива?
Малей, останахте няколко дни без парно и топла вода и всичко взе да ви се привижда в сиво .
Ама ние идваме на влас и дупе да ви е яко .
стана нещо в закрития форум та спирам влизането там до като не се отстрани проблема.
Абе май срещата в Ловеч ти е проблема, аме вече е късно и нема как да се отстрани
Абе ,а дано е в Ловеч , ама на дали .Нека и младежите Весковците опитат да я организират а аз както обещах шъ драсна клечката и шъ подпаля фитила .
А Ловешка има артисала още от сбирката в Трявна.