Отварям няколко схеми и на тях не намирам схема на платката на кинескопа такава каквато е на телевизора при мен . При мен е с STV5112-4 И НОМЕРАЦИЯ НА ПЛАТКАТА 29305-122.16. Има и два транзистора на нея .Проблема мисля че е в нея защото картината тръгва идеална и след няколко минути затъмява и се виждат само контури.Мени се едно напрежение от 5.1в и когато е толкова картината е идеална . Падне ли под 4.7в почва да затъмява .Ускоряващото не мърда и не е от него . За всеки случай смених и цокъла на кинескопа но пак така .Не е и от видеото TDA8375 защото имах и пробвах .Или е STV5112-4 ,или елементи около нея.Има няколко диода 4148 които са здрави.
Та ако някой има схемата на такава платка би ме зарадвал .
Синджира си идва а козата я няма....
Те това напрежение пада .
ПП. Намерих и схема чрез гоглето .
[PDF]Grundig - download service manuals
www.download-service-manuals.com/downlo ... .pdf&SID...
C.I. Tube / CRT Panel 29305-122.16/.18. Côte composants,Vue de dessus / Component Side, Top View. Côte soudures,Vue de dessous / Solder Side, Bottom ...
Товариш Академик, според схемата на тв. това напрежение би следвало да е 8 волта /+E/ и се изработва от IC 61040 в захранването. Изпращам ти схемата която имам, за съжаление и в нея не е дадена платката на кинескопа.
П.П. Сега видях по твойта схема - не е захранването на платката
ЗАбучи му от нейде едно 5-8 волта постоянно и пей сърце. Знам, знам че не е по Академичному. Затова продължавай да ровиш, насока имаш.
Със забучването на 5в не става номера . Това го пробвах още вчера . Всъщност истинската схема е на CUC1874. По тоя линк дето го дадох по горе я свалих и това което е на шасито отговаря едно към едно със схемата .И платката е едно към едно.Размишлявам върху нея но май че опира до STV5112.По моите науки тя трябва да изработва тия 5в.Ама дали е така Станоев ще каже в късни доби .
Докато дойде батко владко, запали осцила и щракни осцилограма 46 да я видим как е, като е убава картинката, и след като се влоши.
Късно е вече чадо боже. Завтра с утра ще я потърся коя е тазе пущина и какво ще покаже .
Вчера я прекъсвах тая верига към18 краче и подавах 5в ама картината пак не струва.
ПП. доколкото си спомням осцила показваше видеосигнал без промяна когато е тъмна и токато е нормална картината . Утре ще проверя по обстойно .
C57016 / 10uf/ сигурно си го проверил..---ама да си попитамммм ... -със същия номер имаш и друг, но 47 нф.
-----------------------
Сменени са с нови и проверени.Всичко съм помлял.Нямам STV5112-4 та да я пробвам и нея.
Размишлявам върху нея но май че опира до STV5112.По моите науки тя трябва да изработва тия 5в.
Прав си че тя ги изработва, само дето не са 5 волта, а поредица от импулси по които видеопроца следи тока на 3-те катода.
По-принцип АКБ-то трудно се лъже, но ако няма такова (или се изключва в сервизен режим) тогава може да подадеш маса в тая точка, демек на 6, 11 и 14кр. на STV-то:
"If this control is not used, Pin 11 must be grounded."
Академичния подход обаче е смяна на STV-то, смяна на кинескопа, смяна на шасито и накрая смяна на капака
Кинескопа е добър, защото го мерих със самоделката правена миналия век е тя не лъже.Това за петте волта съм съгласен че са някакви импулси наподобяващи видео сигнал, но загадъчното е че и при добра и при тъмна картина те не се променят.Също куриозното е ,че при пускане първите няколко минути картината е идеална и постепенно почва да затъмнява.Обикновено когато кинескопа не е в ред е точно обратното. Докато не загрее хубаво няма картина и чак след време се оправя. По думите на клиента телевизора си работи хубаво около 2 часа и чак тогава е почнал за губи картина. При мен обаче тръгва добре и след около 5-10 минути почва да губи яркост.
На платката на кинескопа има и тия транзистори вземат участие във влошаването на картината .
По осцилограмата на АКБ-то не може да се ориентираш в кой от трите катода е проблема, защото при прекъсване на отоплението или при дефeкно STV ефекта е същия. За ориентир е по-добре да щрапосаш осцилограмите на трите катода. Транзисторите подават хор. импулси на първа решетка и гасят лъча при изключване на телевизора. Разпой само R21503/180 ома и ще разбереш дали проблема е от тях?
След отпойването на съпротивлението телевизора си работи без да затъмява вече час. И на антена също работи .Осцилограмите и на трите цвята на катодите са добри и не се променят при запоено съпротивление и при затъмяване на картината .
И, какъв е извода?
След Нова година ще го напиша .