На етикета пише че е шаси CUC2400, ама на схемата която имам за това шаси не е тази ИС за ВО. На платката е изпълнена с TDA3563A, на схемата е с TDA2655. От тунер ВО си е добре, по АВ трепти. На вертикалната платка за ВО има само 2 тримера, за размер и за линейност. Търсих, рових, няма за честота, или не го намерих... . Някой да удари едно рамо, че трябва да се гледа с декодер по скарта....
Ако има врътка няма да е при 3563 а при 2595 ако е с нея. С отделна платка ли е на МЧУ-то ?
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Счупи ми се молива, затова направих малко снимки:
Видеосигнала който му подаваш има ли чалъм малко да го намалиш .
Синджира си идва а козата я няма....
Няма как. В момента му подавам сигнал от ДВД-то, но той си е стандартен и на други ТВ-та си е добре. Би трябвало този ТВ да си работи с всички устройства, без да им намалям сигнала.
Е ти вътре в телевизора дето влиза му сложи цетка да влиза по слаб и може би няма да трепка .
ще опитам, ама ми се искаше да отстраня проблема, не да го заобикалям...
Слагам му 100 ома към маса на 20 крак на скарт-а, само намаля яркостта, трептенето си остава.
Генератора за ХО с ТДА2579 ли е?
TDA3586
Абе от ваденето и слагането на платките ли, "закисна" ли се, ама сега спря трептенето. И на студен и на загрял ТВ си е нормално.
Интересно е решението за намаляне на сигнала със 100ом резистор към маса ... там няма ли някакъв кондер последователно ?
Интересно е решението за намаляне на сигнала със 100ом резистор към маса ... там няма ли някакъв кондер последователно ?
Ами да, гениалните решения са прости... . По схема има само един резистор 75 ома към маса, и директно влиза в една от вертикалните платки. А на практика изобщо не ми се и проследяваше. Само видях че няма реакция и го оставих да работи, та белким се "закисне". И то стана... . Но ще видим утре сутрин на свежа глава какво ще прави ТВ-то.
я огледай хубаво спойките на цоклите на платките, че често правят номера на тия грундици.......и ги пръсни малко със спрей колчетата, че оксидират
Не ги пръскай а ги почсти с една шкурка че са черни и не дават контакт.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg