Добрее, а как се елиминира защитата? Като се замаси, ама кое? Не ми стана ясно от схемата....
Ами .....
Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България
Ама разгледай горе на развивката куплонга да не е нагоряло нещо .
София България
Ако не се лъжа на този модел ако вертикала прави номера се държи па този начин.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Е схемата и аз я гледам, ама кое се дава към маса? Искам да се уверя че наистина защитата прави въртели, а не самите развивки, понеже както написах още в 1 си пост, мерих с осцилоскоп директно върху бобините на ОС! И си и имаше и ВО и ХО. Това не пречи разбира се сигналите отиващи към транзистора за защита да се губят някъде. Или пък както писа Пепи, самия транзистор да е дал фира. Утре ще видим.
Ми то на картинката е нарисувано ,все едно даваш на късо C50062 и CR 50056 .
Май греша за съпротивлението ,
София България
Даваш на късо CR50056 за да елиминираш защитата което не е 100% - тово. Пълното елиминиране е ако махнеш CT50055
Не ми стана ясно от схемата....
На базата на СТ50050 постъпва някакъв импулс който периодично го отпушва, той от свояа страна разрежда периодично С50062 , ако за единица време определено от време закъснението на CR50053 и С50062 не постъпи "разреждащ импулс" се отпушва CT50055 и дава ниско ниво нататък и защитата сработва
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Пулта още не е донесен, ама като гледам шасито, има разлики от схемата която имам. Вертикалата не е TDA8174AW, а TDA1771. Няма нанесени означения на платката за SMD елементите и отгатването кой кой е ще е доста трудно. Затова ще наблегна на писането в другата тема, за чесането на езици, пардон, клавиатури.....докато донесат пулта.
Телевизор не стане за първите 5 минути от свалянето на капака му, го пиши гюм-гиби.
Синджира си идва а козата я няма....
Телевизор не стане за първите 5 минути от свалянето на капака му, го пиши гюм-гиби.
Ти ша каиш....
Вече имам насока за действие. Чрез предварително подгряване на кинескопа, и последващ опит за пускане, се вижда че има сериозен проблем във ВО. Растер има само от средата нагоре, и то около 7-8 см. Моля някой колега ако има точната схема на това шаси, с TDA1771 ВО, да я прати, или даде линк да я дръпна.
Казах ти да смениш вертикала ама ти пишеш ли пишеш.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Да я сменя, ама като я нямам в скрапа, ще трябва да се дават пари в магазина, а знаеш че съм нарочен за скъперник и не ми се дават. А и сме още едва на 3-та страница!
За да разбереш че не съм цънцър ,на вземи и две ако сакаш.
Синджира си идва а козата я няма....
Идвам, слагай ракията и салатата...