Мразя груХтиг, филипс, телеПункен и др. такива, но няма как. Мина времето дет можеше да подбираме. Та въпросния тв - T55-4101MV DAVIO55, Австрийска сглобка, до последно си е работил. След едно изключване от контакта почнал да не работи. Тоест, при включване от мрежовия ключ, се чува наелектризиране на кинескопа. После диода светва в ярко червено. При опит за стартиране от бутон Р+(то само на него реагира) диода намалява светлината си, появяват се развивките(наблюдавани с осцилоскоп върху ОС) за около 1-2 сек. и диода отново светва ярко като за стенбай. Напреженията на захранването са в норма. Някой може ли да подскаже така лекинко като какво го е ухапало за да се размина с по-малко ровичкане и оране по шасито. Минава ми мисъл за електролитни кондензатори, ама пък всички напрежения са точни. А да сменям на сляпо-не. Хайде, пък на Чифлика ще почерпя....
А ако е включена защитата за деца, дали ще се държи по същия начин? Пулта го очаквам утре да "кацне" при мен.
Ключа за пускане има ли секция отделна за стартиране?
Синджира си идва а козата я няма....
Не не, тоя е от "модерните"...
Би трябвало със почти всеки Грундишки пулт да го включи , и само за протокола не е ли CUC 2103 шасито ?
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Еййй, нищо не ви убягва бе! Не мож ва излъга, верно че е било 2103.
Пробвай с дистанцията па после ще му берем гайлето
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Опитах с 3-4 пулта дет се въргаляха из сервиза, ама не ги чува.
Утре ще донесат неговото си, пасва си на ухото кат коте във вълна.
Нещо не е тамандъм, трябва да светне зелен диод не да мижа червения а и все ми се струва че ключа трябва аде с доп. секция макар че не ще да е от него .
ПАН не работи със "струва ми се", наистина няма доп. секция. Ако нямаш схема, да ти пратя.....
ми на тоя комп я нямам ама ще дискутираме утре след пробата с дистанционното и след 10 страница, само един въпрос да разбирам ли че си свалил капака след като си го Замерил че е здрав
Ааа, за разлика от БАН(Бургаска Академия на Науките), ПАН първо сваля капака, издухва прахоляка, слага на масата ТВ-то, и сяда на РС-то да пусне тема във форума. После си ремонтира ТВ-то, издава го на клиента, изпива парите и поддържа темата до към 20-та страница....
Разгледай около CT50055 и самият него.
Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България