Хайде на черешата Стартира само с растер, изписва си цифрата на дисплея за дадения канал, след щателно ровене набедих МЧУ, защото имаше захранване и нямаше нито видео сигнал нито аудио на изхода, след смяната нямаше промяна смених и видео ключа дето е една от най-честите повреди в това шаси ама пак не зацепи
след щателно ровене набедих МЧУ, защото имаше захранване
Ами като няма захранване, що бараш мчу-то
Пусни му сигнал по ниска, вместо да сменяш МЧУ-та и тунери
А пробва ли да увеличиш контраста и яркостта с дистанцията?
Първо му пусни повечко ток с големия траф , че може да не му стига и тогава дай осцилограмата на C121-33uF/16v (3кр.на видеоключа).
От както поскъпна тока избягвам да включвам осцилоскопа, че с тия сметки за ток Почти го направих, ама схемите дето ги имам за това шаси са сканирани и са на парчета та едвам се орентирам кое къде е На 9 ти крак на видео ключа има постоянно от 8 волта и за това е постоянно на АВ без значение дали е включен на АВ или на ТВ, като замася въпросния крак си заработва нормално с картина и звук, та днес ако имам време ще продължа да копая по въпросната верига
Нищо не търси ами си нареди битовете на паметта наново и ще тръгне!Ако нямаш инфо да ти пратя.
Как ставаше тая далавера, че такава памет съм сменял преди повече от 10 години помня че имаше някакъв пиниз, ама вече съм го забравил
Въпроса е да влезеш в сервизен режим.Начина и табличка в пощата ти!
В сервиз се влиза с 8-канално дистанционно (от лампов Юност), ама Академика си трае и не казва
Евгени ме е изпреварил бре.И табличката е пратил стига Бившите военни да имат акъл да я разчетат
Синджира си идва а козата я няма....
Готова е далаверата след като наредих таблицата си заработи като нов и Евгени получава 1 бутилка Пловдивска домашнярка като се видим
Сервизния режим го има в Datasheet-a на SAA1293, ама преди да напишеш РЕШЕНО провери дебелината на пистите за видеосигнала
стига Бившите военни да имат акъл да я разчетат
Добре че навреме се усети