Свети лампичката и примигва като натискаш бутон на дистанционното . От захранващия блок излиза само 5в .На куплунзите пише че трябва да има и 12в но ги няма . Питането ми е да не би тия 12в да идват след стартирането или трябва да си ги има предварително . Свалих някакво описание и части от схеми но не се ориентирах по тях . На захранващия блок има надпис : FEL-3226H
Синджира си идва а козата я няма....
Дето си посочил стрелката няма нищо и при натискане на бутон на дистанционното .
Може да е в Main board проблема , там се правят доста напрежения провери ги!Възможно е и софтуера да е омазан.
Благодаря за насоката . Това ми трябваше да разбера .
Дето си посочил стрелката няма нищо
Добре де, там на Q24 има ли 5в и той да не е пил ловешка водица
Ти пък много бързаш и искаш одма да го направя телевизора / ако въобще го направя /
Шъ съ мери, шъ съ разучават тия парчета от цялата схема и чак на лято ще се види кой ще спечели предстоящите избори .
Има ги на стабилизаторите в борда 1.8в и 3.3в . Ясна е работата тогава .
Ти, изобщо прочети ли какво питам, или си ги пишеш ей така по хаваята
За кво му са на Академика тия 5в ,той търси 3.3в и 1.8в
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
То аз транзистора не мога да намеря ти ме питаш за 5в. На самия куплунг меря че няма нищо а транзистора трябва да е в Маин борда че в захранването го няма .
Намерих и измерих какви са напреженията по тях . Лошото е че на базата на Q23 не се променя при стартиране .
По моите науки стигнах до заключението че паметта е заминала от гръмотевицата .Обаче не се наемам да я сменям и издавам телевизора така както е дошъл ,по живо , по здраво .
издавам телевизора така както е дошъл
А що не го накисна в една кофа с ракия?
То не стига че прахосах сума ти и време по него ами пък и с ракия да го поя. Слави от Плевен да му мисли ,защото го пратих клиента там.