Въпросния телевизор е отпран от гръм шаси : 17MB22-2, на вестел, захранване :17PW22-4. Дойде с цъфнали мрежови електролити, окъсили грец, D806, D814 и D809, пръснати FSDM0565, R999, R992, смених изброените елементи, закачих му лампа вместо предпазител и лампа за товар на 12 те волта включих го и си стартира нормално с всички вторични напрежения, рекох си че е готово, обаче радостта бе кратка Сложих захранването на телевизора включих го и всички вторични напрежения пулсират, почнах да разкачам един по един куплунзите за да елиминирам голям товар и като махнах този за 5 и 3.3 волта, захранването заработи нормално без да пулсира. Подадох външни 5 и 3.3 волта и нещо хич не ми харесва консумацията на 3.3 те волта 1.5А, сега ще разпарчетосам мейна за да го огледам, та се пита в задачата още нещо в захранването ли има или заради тия 1.5А сработва защитата на захранването
Има лека светлинка в тунела С външни 3.3 волта и скромната консумация от 1.5А почнах да пипам наред по чиповете и набарах един играещ ролята на котлон Дергосах SIL 9011, консумацията спадна на 750ma, обаче пак ми се вижда много, оставих го 10 минути включен с външни 3.3 волта и проца и той загрява доволно захранването пак не тръгва и си пулсира по същия начин и вече си мислювам, че съм и за мейн борд, но за да премахна съмненията който имам, че може да има още нещо в захранването утре сутрин ще пробвам с друго такова захранване и ще видим кон боб яде ли
......, оставих го 10 минути включен с външни 3.3 волта и проца и той загрява доволно захранването пак не тръгва и си пулсира по същия начин и вече си мислювам, че съм и за мейн борд, но .....
Дааа.....лошо. Май има познал Резултата
-----------------------
......, оставих го 10 минути включен с външни 3.3 волта и проца и той загрява доволно захранването пак не тръгва и си пулсира по същия начин и вече си мислювам, че съм и за мейн борд, но .....
Дааа.....лошо. Май има познал Резултата...//не че не може да имаш късмет с някой Д, мкф, или керамика, ама...
-----------------------
Дергосах SIL 9011
Кво е тва?
Кво е тва?
И аз не знам какво е, ама е нещо като ключ за входовете и още нещо
След двудневна играчка с тоя мейн му обявявам час на смъртта 15:20 След като вдигнах няколко от краката на проца, които се захранват с тия 3.3 волта голямата консумация изчезна, ама проца е за гюма
...., ама проца е за гюма
Ееее, не го хвърляй, слагай го в кутийка като хАкадемика--и после ще имаш резерва...
-----------------------
...., ама проца е за гюма
Ееее, не го хвърляй, слагай го в кутийка като хАкадемика--и после ще имаш резерва...
Има идея в този метод,имах един "колега" който правеше електрони и той свали един С и го смени от една кутия и тв тръгваше ,после слага сваления в същата кутия и така никога не купуваше нови
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Ако кутийката има формата на пирамида, то това е напълно реално. Хеле пък ако кондензатора попадне в центъра на пирамидата, тогава ESR-a му става направо отрицателен и почва да отдава енергия.
Бе майтап ви си струва тая работа ,ама често уж са дефектни частите, а пък при повторно поставяне работят муци.
Синджира си идва а козата я няма....
Да, и после що сме били все на черешата