ТВ-то имаше "цъфнал" С808, прекъснали R804.R806. Смених ги, смених и STR-S5707. Сега само пулсира и вдига вторични +В около 30 волта. Всички елементи са проверени, на импулсния траф съм подал променливо на първичната и си работи нормално. От друго захранване съм подал вторични и ТВ си работи нормално. STR-а е от сигурен източник, макар да не е той производителя... , нямам основание да се съмнявам в STR-a. Но все пак, някакви насоки?
Нискоомното провери ли ?
Обикновено 806 като изгори , 807 си променя стойноста, виж и него
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Не разбрах дали си сменил кондензатроа на +В.
skype/ masterrichi2222
Нискоомното провери ли ?
Обикновено 806 като изгори , 807 си променя стойноста, виж и него
Всичко е проверено. R807 си е както е означено - 2,4ком.
Не разбрах дали си сменил кондензатроа на +В.
Дублирах го, няма промяна.
Тука напреженията са измерени в работен режим ...
То хубаво, ама те постоянно пулсират и няма как да ги измеря.
Това захранване май не тръгва с товар лампа/ ако така го пускаш/. Трябва да тръгне захранването и тогава да вкючиш лампата. Освен това съм си записал, че ако се пуска през лампа на мястото на предпазителя, то пуслира.
Не, никъде не съм споменал лампа. Пускам го както си е ТВ. Без лампа на местото на предпазителя, и без лампа за товар на +В.
П.П. Имам молба към колегите от Пловдив: ако някой има на масата шаси с STR-S5707 в захранването, нека се обади да пробвам този STR как се държи. Също така ако някой има сигурен STR, и иска да му вземе парите, може да го купя.
На моята схема 807 няма стойност , и имам някакъв смътен спомен че трябваше да е по малко , опитай да речем с .....1,8
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Жоре то хубаво го дублиращ този дето е на +В ама ако има утечка,патил съм затова ти казвам пробвай с друг.
skype/ masterrichi2222
Ще пробвам, ама ако имаше утечка, не би трябвало да работи ТВ и с друго захранване. А си работи, с Електронско.
R807 2к4; 2к7; 3к3
14" - 2к4; 20" - 2к7; 21" - 2к7 или 3к3
Тъй като тук е малко по-свободен форум,погледнете дали не сте сложили захранващия кабел на мястото на размагнитването/ако е възможно/
Сложи му една крушка да го топли и взело ,че тръгнало .
Пробвах, не е от него.
Щом всичко е здраво, остава да си уцелил STR-S5707 менте.
И аз от това се опасявам. Затова искам да го пробвам на здраво шаси, или да намеря 100% работещ СТР от колега. Но междувременно все пак някои съвети от колеги не бих пренебрегнал. На всеки може да се случи да пропусне нещо.