Въпросния ваджия нещо ми се опъва, вторичните от захранването са занижени, б+ е 80 волта. Сменени са всички електролити, на това захранване съм брал ядове преди време от C171, обаче тогава или цвърчеше и не тръгваше или ако тръгне б+ беше към 170 волта, тука някой е сменил кондера вместо с 3.3 нано с 4.7, та някой ако има друга идея преди да сменя STK7348 , може да я сподели
Предполагам че си сменил и С169 1 мкф.
Синджира си идва а козата я няма....
Вторичните може да са занижени и при утечка на D36
Утре ще го боря на нова сметка, че днес имам други ангажименти.
С169 е сменен още в началото, D36 няма утечки, смених C171 с 3.5 нано на пак никаква промяна б+ е 80 волта. Направих една Академична проба и нагрях с духалката стк-то и б+ стана 40, та за сега съм набедил стк-то, в понеделник ще го сменя и ще докладвам
Няма истински вече по магазините.Търси старо STK или шибни едно електронско захранване .Последно така го направих един дърт FUNAI Малко грозничко вътре ама няма начин инъче бракуваме хубавия телевизор
Абе много големи тези Електронски захранвания, как ги навирате вътре, ума ми не го побира, а и на стендбай не работят много гладко. Аз режа от шасита, захранванията дето им викат с трите транзистора, като съществуващия траф не го махам, а само запаралелвам намотките за +В на двата трафа и пей сърце. Става супер кадърно. Върнали се по същата причина, след такава трансплантация все още нямам.
Аз пък окастрям електронското като му махна /изрежа/ частта с електролитите и греца ,частта със вторичните като му оставя само на +В и го дам паралелно както Фикрет го прави и става захранване муци.
Нямам електронско захранване, иначе е подходящо за тоя модел, защото стенбая тук е с траф и основното захванване се включва през реле Намерил съм стк утре ще го сложа да видим какво ще стане
Ако сега си много зает - ето ти помощник
Ай сиктир бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор...
elmondo@abv.bg
Няма печка при него ,не знам как ще работи момата.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Вчера в Пловдив температурата беше 17 градуса тъй че печка не трябва . Момата за това се разсъблякла че и е много горещо.
Днес беше още по-горещо от вчера
Като гледам с какво темпо сменяш STK то скоро няма да гледат телевизия.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Клиента отдавна си е купил плазмен телевизор и този го прави за резервен.Ако стане де .