Да бе да, пробвай пак само че си нагласи програмката ДА Е ЗА 4 чертички, НЕ ЗА 5
Евала за подсказката . така вече ги докарах на 22ком. сега ще сменя и 7910 че и с 22ком пада на 1 волт към нея.
zapad, ти ли ремонтираш телевизора или Академика, бре?
Този път нямам пръс в академичния ремонт
У бре, ако мислиш че телевизора ще стане днеска ,много се лъжеш. Иванчо само подсказа да гледам пръстените като са четири да отворя картинката с четири пръстена, а не с пет.
Синджира си идва а козата я няма....
Този път нямам пръс в академичния ремонт
Как да нямаш бре? Прочети какво си писал горе и какво ти е подсказал Академика:
Евала за подсказката...
И колко волта имаш преди съпротивлението ако не е тайна ?
Да бе да, пробвай пак само че си нагласи програмката ДА Е ЗА 4 чертички, НЕ ЗА 5
Това написах аз
Евала за подсказката . така вече ги докарах на 22ком. сега ще сменя и 7910 че и с 22ком пада на 1 волт към нея.
а това би трябвало да е отговора на академика, ама ми е променял поста .Прочети 2,3 и 4 пост на втората страница, докато не ги е променил и ще ти стане ясно
У бре. Вместо нов пост съм написал в поста на адашчето, за което се извинявам. Не е било нарочно , а е било академично изпълнение.
ПП. След смяната на 3654 вече картина има муци. Обаче слез поставяне на капака и опит да премина на АВ се оказва че не приема никакви команди . След обед следва отново сваляне на капака и ръчкане по приемника и процесора .
Ами ти смени сичко по тоя телевизор, бре! Пробвай с друг капак
И да смени лампичката отпредека - Тая къде мига
Битието - определя съзнанието!!!
Нищо не съм сменил бре! Една 3654 и едно 22ком съпротивление. Преди мен баш Академично е подхождано към телевизора защото беше обърнат и куплунга за приемника баш под кинескопа на едно много терсене място.
Имам едно предложение към Академика.
Писаното в " Ценни неща от Енциклопедията " да не е само от негово име.
Мисля че трябва да участва и този който е решил проблема.
Доколкото разбрах от началството над мен при пускането на тая тема ,са ми дали възможност само аз да качвам неща там ,че иначе ще стане каша . Но това не значи че всеки може да ми пише и кача това което представлява интерес. Няма никакъв проблем.
Даже при приключване на темата нека някой драсне два реда да я кача в ценните неща.
Не си ме разбрал правилно.
Последната тема в " Ценни неща от Енциклопедията" за AIWA беше на zapad.
По нищо не личи че zapad е решил проблема.
AIWA TV-142KE няма верт . отклонение
От 29 крак на TA8759BN не излизат никакви вертикални импулси, нещо може ли да ги спира, или самия чип е за гюма?
Оказа се, че стабилизатора на 12-те волта от ТХО-то свирнал и затова дава черта.
Ами в първото изречение Иванчо пита може ли нещо да спира импулсите , а във второто съм копирал отговора му че причината е била в стабилизатора за 12в и за това е давал черта телевизора .