Дали е възможно да има някой схема на тази антика . Ровичкано е вертикалното преди мен и ме съмняват някой поставени елементи.
състав:
PCA84C640P/030
TDA8390A
TDA8451A
TDA8452A
SAA5246AP/T
TDA4504A
TDA3654
Синджира си идва а козата я няма....
Изпратих ти една с тая вертикала
Аз чрез датата открих доста изрязъци от схеми с такава вертикала . Доле горе нагодих елементите. Имам захранване от 27в на схемата . С осцила не виждам кадров импулс от 4504 а 4504 е захранена с 12в . Гледам че има и обратна връзка към 4504 от вертикалната и дали като няма не спира и импулса.
ПП. при първоначално стартиране излиза нещо като импулс от 4504 и влиза в нея пак подобен . Но до там . Ще сменя и схемата ,защото гледам е поставена нова и да не би да е дефектна . Пък няма никакви пушелеци и дим при пускане.
С осцила не виждам кадров импулс от 4504
На 3кр. требе да видиш трион 2Vp-p и без кр. стъпало Сменяй очилата или пробвай с друг осцил
Там е проблема че тоя импулс го няма още на изхода от 4504 при прекъсната верига към вертикалната схема .А също и при пипане с пръсти по крачетата на схемата бялата линия стои закова и не се разпъва за момент.
Там е проблема че тоя импулс го няма още на изхода от 4504
Изхода не е на 3-ти, а на 4кр. Обратната връзка е на 5кр. На 3кр. е генератора и той ако не работи, значи че видеото е за гюма. Пробата с пръста показва, че или пръста ти е дефектен или крайното стъпало е за гюма. Разделяй нещата за да не излезе накрая, че целия телевизор е за гюма
Не си плюмчил добреееее...
Стара като света е... http://monitor.espec.ws/section1/topic70354.html Да ти преведа ли ?
-----------------------
Е па тия 31в мисля че играят роля когато е с интеграла 8362. И това ми мина днеска през останалия акъл в главата . За звук не съм го търсил защото при свалянето на капака заедно с него се свалят и говорителите .А дано утре му е ден.Благодаря за насоките които са от болшая полза.
......А дано утре му е ден.Благадаря за насоките които са от болшая полза.
А дано.....
-----------------------
А дано.....
А дано, ама надали .
Сус бре ! Току що го попилях на операционната маса и до залез слънце се очаква някакъв резултат .
Ами май без схема не мога ги открих тия 31в от къде ще дойдат. От ТХОто ли са или от захранването ?
Какво ще кажете гледайки тези две картинки?
Слагай другите пенжури и виж го че е 22 килоома
С другите зъркели пък го дава 223 ома
С другите зъркели пък го дава 223 ома
Проблема май не е в зъркелите, а в тиквата. Имаш ли друга тиква за проба?