Вертикала е AN5521.Проблема му е че е разтегнат отгоре а хората са с къси крака отдолу .Сменил съм електролитите около чипа .Захранването на чипа е 25.7в .Това чудо е 34 инчово и схема би ми помогнала
Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България
Това дали ще ти помогне малко поне .
Синджира си идва а козата я няма....
AN 5522 е съвсем друг чип .
София България
Ето ти пък на 5515.
http://monitor.espec.ws/section1/topic126710.html
Синджира си идва а козата я няма....
Намерих че ТВ отговаря на шаси C4E-R но там стои чип TA8403 виж този линк на братушките. http://www.kenotrontv.ru/forum/topic/12 ... %BA%D0%B8/
Намерих че ТВ отговаря на шаси C4E-R но там стои чип TA8403 виж този линк на братушките.
И аз го гледах същото .Линка на братушките не ми помага .Разплетох кабелите и си проследих къде отива 4ти крак на AN5521 Отива си на TA8653AN ,която е аналог на TA8659AN и всичко си е наред .Утре ще се престраша да закарам осцилоскопа до него и като че ли взех да му свиквам кинескопа се разрежда за около час ,че ме е страх да не ме утрепе това голямо чудо
София България
Вертикала е AN5521.Проблема му е че е разтегнат отгоре а хората са с къси крака отдолу .Сменил съм електролитите около чипа .Захранването на чипа е 25.7в .Това чудо е 34 инчово и схема би ми помогнала
Подобен дефект се получаваше от електролит но , около TA8653AN , не съм проследявал в каква верига участва , визуално доста далеч от вертикалното и никога не би предположил човек че участва в него. По спомен около 10-тина микро. Жълт или зелен на цвят.
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Имаше един зелен на цвят 1мф50в окло 31,32 крак ама го смених още в началото .Те и руснаците са го споменавали някъде ....
София България
Намерих че ТВ отговаря на шаси C4E-R но там стои чип TA8403 виж този линк на братушките.
Разплетох кабелите и си проследих къде отива 4ти крак на AN5521 Отива си на TA8653AN ,която е аналог на TA8659AN и всичко си е наред утрепе това
4-ти крак изобщо не те интересува. С осцилоскопа няма да видиш нищо май. По добре да се насочиш към 31 пин на 8653(не съм сигурен дали и 32).
Със спрей за изстудяване, като знаеш къде да пръскаш, бързо ще хванеш кондензатора. Трябва да е някакъв между 2.2 и 4.7uF.
Като схема за насока, може да ползваш TC21B3EE или FUNAI TV2000T MK8.
Насочих се аз ама няма такива електролити там .На практика в този телевизор има два телевизора ,с две TA8653AN ,с две междинни и всичко останало .Само развивката е с по едно нещо .И в кашата около кабеляци и чудесии в зоната на хоризонталната развивка намерих едно кондензаторче 2.2 мф затикано под едни съпротивления и неозначено на долната част на платката .И чудото стана .Нищо поне развивките ще си имат нови кондензатори .Благодаря на всички за насоките и като нападнем Коцев наесен ще почерпя .
София България
Схема на Toshiba 2550TB с шаси C4E-R
IC за вертикала е ТА8427К
Оправих го .Вертикала си е AN5521.