Утре дано имам време да видя защо загрява повечко крайния транзистор.Сменил съм електролитчето към захранването на драйверния траф,Сложих и друг кварц на 503kh.Нещо не ми се нрави осцилограмата на базата на крайния транзистор а и гледам че масата към която е запоен емитера на транзистора е отделена от масата на шасито.Въобще има фронт за научни разработки.
Синджира си идва а козата я няма....
......Нещо не ми се нрави осцилограмата на базата на крайния транзистор а и гледам че масата към която е запоен емитера на транзистора е отделена от масата на шасито.Въобще има фронт за научни разработки.
Май има връзка с масата на +300в ?
-----------------------
Интересна работа ,пише : Схема на PANASONIC TC-14L10R3 шаси TNP4G073 .В канце канцов намери ли се тая схема и тоя телевизор тръгна ли ?
Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България
.
Относно Панасоника по вечеря му сложих транзистор D1877 и за работа около час транзистора съвсем леко затопли.В захранването смених един електролит който от 100мкф беше станал на 20 и може би и той да е играел някаква роля имайки в предвид че транзистора на ТХОто се намира в топлата час на захранването.
Пепи ,намери се схема и покрай нея си изяснихме някой неща .
ПП.Изчистих темата от плявата и остана само зърното вътре.
Утре ще го оставя на проба и тогава ще пиша дали резултата е положителен.
Никаква заблуда . Просто това пише на платката на шасито а отговарят номерациите на елементите по шасито на схемата MX-5.Ако мислиш че аз не съм отварял няколко схеми и сравнявал ,се лъжеш.
Та Панасоничето стана и е вече в клиента.Може би транзисторите ми 2499 да са ментеляви и за това изгоряха 2,но със1877 вече няма проблем.Също роля трябва да е играл и кондензатор 100мкф в захранването ,че беше останал на 20 мкф.Важното е че проблема е решен.
Ако 2SD-2499 са от Елимекс---не стават....
-----------------------
От КСП пазарувам основно.