Notifications
Clear all

Схема на Neo TV1407 шаси P1470A03

29 Posts
3 Users
0 Reactions
31.7 K Views
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Търся схема на това шаси . Свалих една която я дават за такава на Grol 1403 уж е за такова шаси но не отговаря захранването . При мен много бързо загрява транзистор V574 B892 Нещо го мъчи . На него отиват 20в и излизат пак толкова и къде отиват не мога да разбера .Та ако някой я има тая схема ще съм му благодарен да ми я прати .

Синджира си идва а козата я няма....

Posted : 26.06.2017 19:36
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

При мен много бързо загрява транзистор V574

Ако само тва му е кусуря, бухай едно вентилаторче и пей сърце!

Posted : 26.06.2017 22:55
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Да, това му е кусуря, ама нали съм по така мастор успях да си открия в нета това дето търсих. Схема не намерих точна ,но пък намерих това което съвпада с моето захранване и вече евентуално утре ще се справя с греенето. [icon_e_wink.gif

Posted : 26.06.2017 23:36
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Пратих ти една схема, където V542/2SB892 мяза на твоето V574/B892? icon_rolleyes.gif

Posted : 26.06.2017 23:44
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Не е тази схемата .Тук транзистора го хранят с 13в а при мен с 25в.При мен е така както съм показал двата отрязъка по горе .Най вероятно стабилизатора за 5в ми прави мизерията защото на него отиваха 5.5в и излизаха 5в но и той много грееше. Сега по схемата видях че се захранва именно от тоя транзистор дете грее яко . Интересно че имам картина и звук нормални само дето транзистора грее като котлон включен на 380в ток. icon_twisted.gif

Posted : 26.06.2017 23:52
takiev
(@takiev)
Noble Member

......само дето транзистора грее като котлон включен на 380в ток. icon_twisted.gif

Да го ползват само през зиматааа..... icon_idea.gif //вместо радиатор / [icon_lol.gif

-----------------------

Posted : 27.06.2017 1:22
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Според шопските науки 2SB892 грее, щото са бухнали обикновен Дарлингтон
Требе да го смениш със Супердарлингтон:

Posted : 27.06.2017 1:55
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Въпроса се реши най лесно като "купих " от магазина друго шаси за 50лв и пей сърце. icon_twisted.gif
Сега ще обърна нета наопаки до като не му открия точната схема и тогава това шаси ще бъде сложено отново на тезгяха за дърмолечкане . [icon_lol.gif

Posted : 27.06.2017 12:25
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Сега ще обърна нета наопаки до като не му открия точната схема и тогава това шаси ще бъде сложено отново на тезгяха за дърмолечкане .

Точна схема ти не требе, сменяш филтровия кондензатор и си в джаза [icon_e_wink.gif
Ако не е тайна обаче, коги шъ го слагаш пак на тезгяфа? icon_rolleyes.gif
На кукуво лято или когато цъфнат налъмите? [icon_lol.gif

Posted : 27.06.2017 21:15
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Чадо боже, аз не си оставям каруцата в блатото . [icon_e_wink.gif След смяната на диода /пробил/ и транзистора с голяма утечка между Е-К вече на колектора на В892 не са 20в а 11в и нито транзистора грее ,нито и стабилизатора грее. Анадъмо ???
Просто по работещото шаси видях как става далаверата и си открих дефекта,независимо че и тоя отрязък на схемата не отговаря баш на това шаси . Другото което констатирах е ,че в нета навсякъде е схемата на P1470A01 а моето шаси е P1470A03.И като че ли разликата между двете шасита е именно в захранването . icon_rolleyes.gif .Ще продължа да търся схема на такова захранване във вторичните изводи.

Posted : 27.06.2017 21:56
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Ами щом си открил дефекта, тогава що смени цялото шаси? icon_rolleyes.gif
Или го смени за да си сигурен, че дефекта не е от капака [icon_lol.gif

Posted : 27.06.2017 22:19
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Е па що съм го сменил това си е патент на ЛАН.Как иначе да взема на клиента 50лв за шасито и 30лв за далаверата ?? icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Абе иска се и малко акъл за тая работа . [icon_e_wink.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif

Posted : 27.06.2017 22:45
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Тва сигурно е некой нов патент на ЛАН
Щото досега знаех, че патента на ЛАН е качването на черешата:

Тук транзистора го хранят с 13в а при мен с 25в.

вече на колектора на В892 не са 20в а 11в...Анадъмо ???

Posted : 27.06.2017 23:06
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Чиляците които познават Омовия закон са наясно защо 25в падаха 20 при дефектния диод и транзистор. След подмяната им вече на емитера са 25в а на колектора са около11в които отиват на стабилизатора за 5в .Що така са го измислювали не ми е ясно ,но на практика така е направено на шасито.

Posted : 27.06.2017 23:14
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Що така са го измислювали не ми е ясно ,но на практика така е направено на шасито.

Така са направени повечето шасита, за да арчат по-малко ток в дежурен режим
При тая повреда обаче дежурния режим на телевизора не е работел, според изискванията на ЕС:

След смяната на диода /пробил/ и транзистора с голяма утечка между Е-К

Щото не са падали вторичните напрежения (и тока) [icon_e_wink.gif
Демек и насоките (с греенето на транзистора) са били за заблуда на врага или поредната пързалко-череша на ЛАН: [icon_lol.gif

Да, това му е кусуря

Posted : 27.06.2017 23:45
Page 1 / 2
Share: