Търся схема на въпросното мониторче, използвано в Металорежещи машини с ЦПУ едно време. Дойде с изгорял чип на ВО TDA1170S(при замасяване на катода светва в хориз. черта), след смяната му, екрана пак си остава тъмен. При замасяване на катода на кинескопа си светва в зелено с разпънат нормално размер по ХО и ВО, но не би ли трябвало и без сигнал да се появи растер?
Правил съм такива преди години и без сигнал си свети бяло без проблем.
Синджира си идва а козата я няма....
По снимките (без схема) може само да се гадае, ама щом святка в зелено при замасяване, значи шъ требе да му пуснеш видеосигнал от некой Юност
Ама на Юноста сигнала е черно-бял, а монитора е цветен(зелен). Дали ще стане работата?
Академика е спец по Юностите и требе да ни светне, ама нещо се е покрил и си трае
Е пъ дефекта е фасулски още повече че некои кадри си купиха микроскопи за иляди левове и с тях може да се види дефекта с просто око.
Синджира си идва а козата я няма....
Ще подмина подмятанията с пренебрежение, още повече че вече имам малък напредък:
Напиши кои са инт. схеми, за да потърсим подобна схема, макар че като гледам монитора е почти готов?
Остава да му пуснеш видеосигнал (барабар със синхроимпулсите) и пей сърце
Човека го взе, свърза го към машината, но ЙОК. Пак така си стои на лента растера, и в тази лента е събрана цялата информация. Има нещо около ХО, ама тия дни не ми е до научни изследвания, все пак трябва и да се яде, макар и от време на време.