Та значи ,преди няколко месеца се уредих с плазма 42 LG ,10 годишна ,донесоха я в сервиза за ремонт -гръмнал хибрид на игрека .Така и така толкова ще струва -отказаха ремонт и я оставиха за части .Почнах пълна ревизия и ремонт захранване ,пълна ревизия на всички бордове -кондери пасти и т.н.Игрека -изрових хибрида ,резистори ,диоди смених,четири супер мос полевака сложих външни ,нямах IGBT .Грейна плазмата -настроих я и айде вкъщи -и аз като хората да имам плазма вече .Хубаво ама, на кабелната като гледаме и след 10 минути ни болят главите всички -нещо не е добре .Поръчах цифров приемник от кабелната и го включиха на единствения HDMI вход -всичко стана 6 ,супер картина и никой не го боли главата като гледа ,обаче след 3 месеца какво стана ,изгоря приемника ,дойдоха го смениха и се оказа че и входа на телевизора е изгорял-чумата да ги тръшне дано ,и го пуснаха през AV-to ,картината от там няма нищо общо по качество с HDMI .Намерих от колега майнборд пак за 42v7 ,ама не е от същия модел ,но има същия контролер за HDMI.
Та на въпроса ,как се запоява такъв чип с толкова крака и гъста стъпка ?За отпояването ще го дигна ,но как да го запоя -краче по краче е абсурд-не ги виждам ,пък и човката и на най-тънкия ми поялник е прекалено голяма .Как се запоява това нещо?
Ако имаш приятел в JSM сервиз който се занимава с истински ремонти ще ти го качи лесно. Аз така правя че и аз не ги виждам вече тия ситнежи.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Разпояват ги с поялна станция с въздух. Запояват се с поялник всички крачета, после с медна оплетка напоена с колофон, след това оглед под лупа или микроскоп по-добре.
тия работи от клиповете съм ги пробвал експериментално на стари платки ,купих си най-добрите пасти и флюсове които намерих,ноооо,не се получава .Тинола не се обира напълно от човката на поялника ми
Аз съм импровизирал с меден проводник и колофон, става, но на много ситни спойки не мога да кажа.
тия работи от клиповете съм ги пробвал експериментално на стари платки ,купих си най-добрите пасти и флюсове които намерих,ноооо,не се получава .Тинола не се обира напълно от човката на поялника ми
Какъв е профила на човката? И флюсовете са различни за различни операции, трябва си точно определен.
Остра е .Станцията ми е Гордак ,мисля че няма човка с такъв профил като за нея от клиповете .Пробвал съм и със флюс-гел ,тинол-паста и подобни ,може би наистина си трябва специален профил човка .А за пастата -каква препоръчвате да се ползва за такива случаи?Или пък кой флюс е подходящ.
Абе човек какви клипове какви 5 лв Нещо започваш да се филмираш Имаш ли гордак имаш Ми купи си от Тошо Петров една две човки 0.2 или 0.5 мм и си във бизнеса Аз такива ползвам за смд чипове Микроскопа гордак 938а и ширмовка с колофон Няма нищо сложно или специално Малко опит и сигурна ръка
Като каза за микроскопа ,от доста време искам да си купя ,в нета нещо за разните модели противоречиви мнения срещам -доста бавели образа ,какъв микроскоп да си купя за такива манипулации ?Добре ще е да не е много скъп -но да върши работа .Аз по принцип много държа на инструментите ,от всякакъв род -те са безценни в нашата работа ,искам и хубав микроскоп ,добра ИР станция ,ама като имам пари ,тогава .
Помните ли Майк Марийн ?Поздрав за всички колеги с Germany
https://youtu.be/VO6EFyj4-oc?list=PLpxH ... mhJoGf4bbT
Това беше касетата подарък от корекома с най-вървежните тогава песни при закупуването на огромния боомбокс Шарп през осемдесе и някоя година .Голяма машина ,няма никакви ремонти досега ,нито ремъци нито нищо ,а е свирил много .