Утре идва от КСПто новата интеграла и първо нея шъ бастисъм . Преди залез слънце може и да има радост в къщи.
Синджира си идва а козата я няма....
Чул, та Господ!
-----------------------
Само с пост и молитва, неееееема да стане
Бе бъзикате се ,ама язе се теслемя на него да гледам вечерта мача на моя любим Левски срещу селяните от Ловеч.
Що са мъчиш да сменяш интеграли заради някви 3.3 волта, бухай му един външен стабилизатор и пей сърце
Щом двете захранвания на Сонито и Томсона са роднини ,значи проблема е фасулски
Така е. В документацията е описано ясно и точно кои пъздерки и кои сокаджици (и по колко пъти) се сменят:
Този телевизор не е за гюма . Върху него се извършват фундаментални изследвания от няколко години .
Прав е Академика! Все нещичко шъ съ понаучи, па макар и позабравено, а и Владимир Станоев е написал, кое и, колко пъти требе да се смени.
Битието - определя съзнанието!!!
Като гледам архивите за живи , ама защо нямам никаква интеграла 8130 пък макар и дефектна да е ???Има нещо гнило в цялата работа ама е на път да се оправи .
Как ще ги има волтовете,кат си ръгнал минусовото пипало в тунера
Как ще ги има волтовете,кат си ръгнал минусовото пипало в тунера
Успя ли да направиш една снимка на тая научна разработка?
Пак като шаранчета налапахте въдичката с червейчето дето ви я пуснах .
С поставянето на новата интеграла вече си имам 3.3в ,стенбая се гаси и пуска ,обаче не излизат тия 8в от интегралата . Сега натам съм се съсредоточил всичкия акъл а и нещо не отговарят елементите на шасито с тия на схемата . Но това не е болка за оплакване . Мастор човек и схема не може да му помогне а и без схема пак ще се оправи .
Иван от Асеновград, спомена за 4-ти крак, кво шъ кажеш по въпроса?
Битието - определя съзнанието!!!
На умрял ТВ. и форума не може да му помогне камоли и майстор .
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Момчета , аз още се бълтая по кой тертип е направено захранването . На шасито обозначенията на тия две съпротивления са RP081 и е 330 ома а другото 47 ома и няма обозначение.По тая схема са пък в килооми съпротивленията . При мен фабрично си липсва транзистора ТР080 а е само този ТР081 гледано по схемата която съм показал по горе .
Напиши какви са напреженията на електродите на тоя TP081, и погледни хубаво, точно както е на схемата ли вързан на платката.
Я вземи напиши какви напрежения имаш на крачетата на ИС .