Ще се опитаме в тая тема да съберем информация относно ремонта на това шаси . Напоследък доста телевизори минаха с най различни дефекти . тая сутрин дойде пак едно LG с такова шаси с диагноза при пускане вдига за секунди високо и изключва .
Прекъснах веригата на импулсите от проца към драйверния транзистор и се оказа че импулсите идват изчезват и пак идват и така до безкрай. Та първото ми питане е не би ли трябвало да ги имам постоянно или проца чака нещо от ТХОто ??? Захранването на проца е със стабилни 3.3в а осемте волта са 7.8в
Синджира си идва а козата я няма....
Сигурно си забравил да смениш 10мкф/50в --С452/....?
-----------------------
А сега де . Ами аз уж тръгнах от крачето на проца и до драйверния транзистор не срещнах кондензатор. Даже този С453 посочен горе на схемата го няма и има перемичка.Чак в понеделник ще прегледам по обстойно.
Синджира си идва а козата я няма....
Та първото ми питане е не би ли трябвало да ги имам постоянно или проца чака нещо от ТХОто ???
Отговора на първото питане е, че проца чака разни неща не само от ТХО-то
Провери си научните записки, да не си ги объркал с академичните записки за 11АК30
А сега де . Ами аз ..... до драйверния транзистор не срещнах кондензатор. Даже този С453 посочен горе на схемата го няма и има перемичка.....
Може да е от 1---10мкф ...//-нали знаиш, че черешите прецъфтяха...
-----------------------