Notifications
Clear all

Помощ за ТВ JVC AV-1411EE шасиCL

18 Posts
8 Users
0 Reactions
17.4 K Views
(@petar58)
Estimable Member
Topic starter

Токов удар-захранване дефект.Захранването възтанових и ТВ работи нормално.Не успях да направя само светодиода от пред да свети червено-зелено.
Питането ми е -може ли някой да помогне като ми каже какви са трите транзистора в управлението на светодиода или схема. Всички схеми които успях да намеря са с2транзистора ,а при мен са 3.

Posted : 01.12.2015 3:04
vesko_tv
(@vesko_tv)
Noble Member

И какво пише на тия транзистори та незнаеш какви са.

Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg

Posted : 01.12.2015 9:46
Noel
 Noel
(@noel)
Honorable Member

При JVC не бяха ли червен и жълт диод ? Ако е двуцветен до колкото успявам да видя с управление ще направят червен и жълт.

"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади

Posted : 01.12.2015 9:50
(@petar58)
Estimable Member
Topic starter

Диода е един двуцветен-червен и....?На транзисторите какво пише не знам,свалих да ги измеря и ги загубих.Обърках ги с други-втора употреба.

Posted : 02.12.2015 1:28
zapad
(@zapad)
Noble Member

Всички схеми които успях да намеря са с2транзистора ,а при мен са 3.

Дай номерацията на транзисторите по платката

Posted : 02.12.2015 10:49
(@petar58)
Estimable Member
Topic starter

Q754 ;Q755; Q756 До мрежовият ключ.

Posted : 02.12.2015 19:56
mitachi
(@mitachi)
Estimable Member

Тоя телевизор е много странен. Не мога да разбера, защо го няма в списъка на JVC. Да видя номера на схемата. Не знам от къде идва тая информация, че шасито е "CL", след като го няма в документацията. icon_rolleyes.gif

Posted : 02.12.2015 20:16
takiev
(@takiev)
Noble Member

http://monitor.net.ru/forum/jvc----download-9040.html
И тук няма твоя ТВ.....
Да не си объркал някоя цифра ?
...............................
https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=jvc ... 1%D0%B8+cl
....а тука....
Ама ТВ ---,,JVC ,, -- ли е, или ,, JVI ,,?--кой знае....

-----------------------

Posted : 02.12.2015 20:55
mitachi
(@mitachi)
Estimable Member

Според мен не е объркал. Че има такъв телевизор - има. До 2000г някъде, информацията беше на хартия. После стана на дискове. Мисля, че имам всички дискове(някъде около 70). Но там няма схеми на това дето е било на хартия. После се мина на документация от интернет директно. Там пък само най новите неща. Имам шаси CL на хартия, няма нищо с двуцветен диод и три транзистора. Ето пълния списък, свалил съм го от последния издаден диск, на някой ако му трябва нещо, и го има в списъка с дискове, пазя ги. http://dox.bg/files/dw?a=3e74bc39e8 Хартиените носители, 5-6 кашона, ги пратих на съхранение в Ботевград. Но извадих 10-тина ей такива популярни телевизори в една папка и са при мен.

Posted : 02.12.2015 21:39
(@e-ok)
Prominent Member

Аз мисля че каквито и маломощни транзистори да се сложат все ще станат, като се погледне как са вързани ще се разбере кой е прав и кой обратен .Ако се поразгледа шасито и се разгледат другите маломощни транзистори около процесора и тия трите ще са същите .Няма да слагат от десет производители транзистори .

Така е елементите като не се слагат в празни кутийки от сладолед според ловешката академия icon_mrgreen.gif

Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България

Posted : 02.12.2015 22:49
mitachi
(@mitachi)
Estimable Member

То лесно да определи транзисторите, ама гледам, че в повечето случаи са транзистори с вградени съпротивления в тях. И управлението влиза директно в процесора. Трябва да внимава, абе общо взето да проследи веригите.

Posted : 02.12.2015 23:14
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

какви са трите транзистора в управлението на светодиода

По принцип с три транзистора може да се управляват 8 цвята, а за двойния диод са достатъчни само два за 4-те възможни комбинации: червен, зелен, жълт и off

Диода е един двуцветен-червен и....?

Светни го с уреда (или с някакво захр.) и виж дали е изгорял и какъв му е цвета? Вероятно е зелен, но на тва шаси не свети самостоятелно (като зелен), а само в комбинация с червения (демек жълт) при timer on. Виж извода timer on/off на проца към базата на кой от трите транзистора отива? По захранването ще разбереш дали е pnp или npn, а по съпр. (между базата и проца) дали е с вградено съпротивление? Като налучкаме тоя транзистор после ще мислим за другите два, ако не се намери точната схема

Posted : 03.12.2015 1:39
(@petar58)
Estimable Member
Topic starter

Posted : 03.12.2015 2:15
(@petar58)
Estimable Member
Topic starter

Телевизора е купуван около 2005г.от БЪЛГАРИЯ.
Светодиода работи пали червено,зелено
Транзисторите бяха малки квадратни от тези с вградени вътре съпротивления.

Posted : 03.12.2015 2:52
(@petar58)
Estimable Member
Topic starter

http://monitor.espec.ws/section1/topic121253.html Схемата е оттук.

Posted : 03.12.2015 3:10
Page 1 / 2
Share: