Видя ли сега товариш Академик-формулата слага прът в колелото на Лан!Ако успееш да я попромениш?Напиши я наново с Ловешки химикал пък да видим?
Не ги слушай качват те на черешата .
ПУСКАЙ го на променливо--на моя отговорност!!! --нали фътре имало идиот---той шъ опрай работата.. .. Тамън ша нагрява и по малко
-----------------------
Не ги слушай качват те на черешата
Академика е от стара коза яре и не се качва лесно на черешата, щото при него всичко е предвидено, изчислено и умножено по 3,14 Ако включва поялника на 12 волта (както прави простолюдието) тогава неговата мощност ще бъде:
P1=U.U/R=12.12/R=144/R
Ако го включва на 5 волта обаче, тогава мощността на поялника ще бъде:
P2=U.U/R=5.5/R=25/R
демек Р1:Р2=144/R:25/R=144:25=5,76 пъти по-малка
Резултата от цялата далавера е, че Академика вече разполага:
1. с 5 вата за запояване и
2. с 25 вата за отопление на ишлика
Ами нали това му е Академишката мисла, хем няма да може да запоява, хем ще ползва резистора кат отоплителен елемент през зимния период
Понеже след смяната на времето и аз си смених работното време което вече е четири дни в седмицата а почивните стават три петък ,събота и воскросение ,та затова вчера ме нямаше на хоризонта.Отпуснали сте си юздите малко повечко ,но в понеделник като бъдат направени фундаменталните замервания и сравнени с вашите драсканици ,тогава ще дам точен отговор.
Синджира си идва а козата я няма....
Понеже след смяната на времето и аз си смених работното време което е
От време на време
Забравил си да добавиш и втората част:
от време на време , почивен ден- всеки ден!
в понеделник като бъдат направени фундаменталните замервания и сравнени с вашите драсканици ,тогава ще дам точен отговор
Днес е понеделник. Сите сме строени горе на черешата и очакваме с нетърпение фундаменталните замервания и гърмежи
Има много да чакаш ,защото се оказа че пък времето е дъждовно и влагата оказва влияние на точните измервания.
Коцев, ама тоя апарат отговаря ли на европейските требования, какво би станало, ако го ръгнеш в най-дясното гнездо от разсеяност?
Нищо не ще му стане защото е Академичен уред и са взети крути мерки от насрещно включване . Това е тъй наречения автотранс който изкарва тия напрежения за Академици. Това гнездо обозначено 220в е изход и мога да си го правя колкото си сакам напрежение да излазя от него .А на тез които си мислюват че не съм пробвал поялника на 6в променливо шъ им подскажа че и тоя опит мина полу успешно . Нагрява ама чак към обед и то при слънчево време .
А за начинаещи студенти съм направил средния контакт на 6в дупките да са по близко и така вече щепсълу няма как да уйдиса на дупките на 220в . Въобще съм стар комуняга и всичко го умножавам по 3.14.
Коцев, къв е тоя сандък бре? И за тия 9в/0,1А да не си сложил батерийка в щайгата?
Те тия 9 волта ,100 МИКРОампера се ползуват само от Академици и са фирмена тайна .
Много ми хареса, как Владо е обяснил проблема с "мутето" и доработката с транзистора- в темата "Ремонт и реставрация"
А Ти не щеш да кажеш, за чий*********са ти тези 9V 0.1А /100 mA, а не микроампера/
Битието - определя съзнанието!!!
Коцев, къв е тоя сандък бре? И за тия 9в/0,1А да не си сложил батерийка в щайгата?
Да може пушека да е по-слаб и гърмежа да не стряска "майстора"
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg