Коцев, адаша ти беше наред да му набият канчето днес
Така е , все минавах между капките, ама днес не ми се размина
Шъ съ сумразим най накрая. Аз на уреда ли да вярвам или на разни философии измислени .Ето ви консумацията директно към 12в и консумацията след съпротивлението където вече волтовите са 10 каква е.
Синджира си идва а козата я няма....
Значи поялника е 27.84 вата, а не 40 , а когато работи на 10 волта е 19.3 вата
Аз на уреда ли да вярвам или на разни философии измислени
Абе не знам за кво търсиш схеми на разни телевизори, след като една елементарна схема (с два чарка и един уред) не можеш да измериш Включи амперметъра на трите места (по схемата с която вече се съгласи) и тогава ще видим кон боб яде ли?
ПП. Ако не е тайна, как се замерва ток (преди съпротивление), след като единия край (на тва съпротивление) е във въздуха?
Тука трябва да ви дам едно пояснение гледайки колко ви е акъла .
Когато пиша че меря преди съпротивлението 2.4 ампера ,защо не ви ражда акъля че края на съпротивлението към който е захванат поялника остава във въздуха ? И снимки съм ви дал ,ама кой да ги гледа . Много ясно е че слагайки ампермера на изхода на 12в той ще показва един и същ ампераж и със съпротивление и без съпротивление .
Другата задача която ви поставям е да кажете колко вата е поялника . На него пише 12 волта 40 вата . Като го включа към 12в черпи ток 2.4 ампера . Като го включа към 10в черпи 1.9 ампера . А по вашите формули го изчислете по обратния начин като знаете напрежението и ампеража .
На токова високо ниво на научен спор не можем да се включим, само гледаме и попиваме.
Трябва да има и такива люде. Не си сам . Има много народ дето гледа сеир ама и научава по нещичко.
Много ясно е че слагайки ампермера на изхода на 12в той ще показва един и същ ампераж и със съпротивление и без съпротивление .
Малиййй, а спри се малко, че совалката няма да издържи и ше земе да се суренгяса от толко нови закони:
Другата задача която ви поставям е да кажете колко вата е поялника .
Поялника е 30 вата. През съпротивлението работи като 20-ватов, нищо че на етикета пише 40W
А, не се карайте де, че станааме за резил
На картинките виждам следното:
На първата уреда е включен през резистора и тока във веригата е 1.9 А
На втората е без резистора направо от източника 12 V и консумацията е 2.4 А
В първия случай поялника е 19 W
В втория случай е 28.8 W, друг е въпроса защо са написали 40 W, а може и шублера да не е верен
Битието - определя съзнанието!!!
не се карайте
Тва не са караници бре, а фундаментални трудове и научни дебати Шъ дам един жокер на Академика как се замерва ток (и какво требе да отчете шублера), ако не се опитва да ни мята по черешата:
Обаче той не изпълнява тази постановка.
А, не се карайте де, че станааме за резил
Понеже много хора мислят че ставали за резил, затуй сме и тука. Да не ти пука, или ако ти пука, не се събирай с нас, че ще ти излезе лошо име.
Шъ дам един жокер на Академика как се замерва ток
Чакай да нагоди показанията на трите шублера
Обаче той не изпълнява тази постановка.
Енциклопедията требе да се чете задълбочено, а не отгоре-отгоре Сега на теб ли да вярвам или на Академика?
Така вече съм съгласен с посочените данни.