Още по-смешно ще е, ако напрежението, при което се мери е 9V: 9V x 2A = 18W...
Хич не ми е до смях в тия трудни времена . Това 1.9 ампера го меря след съпротивлението където са около 10в а при мерене преди него отива на 2.4 ампера . Въобще си е магия и защо на кабела на поялника са поставени  червен и  чер накрайник за плюс и минус при положение че няма значение на нагревателя на кой извод  ще се подаде плюс и на кой минус ? Радващото е че работи много хубаво пък до кога не знам . Спомням си че след промяната през 1989г си бях закупил един на 6 волта променливо  поялник и изкара доста много години . Дано и тоя даде подобни резултати и след десетина години ви напиша че още работя с него . 
Синджира си идва а козата я няма....

Трябва да почерпиш и да го полееш хубаво с Ловешка и ще изкара поне 20 години  
Дано и тоя даде подобни резултати и след десетина години ви напиша че още работя с него .
Или след десетина дни? Намали тока до 50мА и може и да изкара хх години.
Намали тока до 50мА и може и да изкара хх години.

Хич не ми е до смях в тия трудни времена . Това 1.9 ампера го меря след съпротивлението където са около 10в а при мерене преди него отива на 2.4 ампера .
Абсолютно правилно, това си е по правилата на закона на ОМА и, който не го знае да си оди дома.  

Битието - определя съзнанието!!!
Язе от доста дълго време го осъвременявам тоя пусти закон ,защото е от  много старо време . Наближило е съвсем нов закон на Ом  да се появи в нета ,дело на ЛАН. 

Да не обърнеш науката Физика с главата надолу, както направиха тия от Церн, като откриха и идентифицираха Х-бузона, че тогава ойде коньо у ряката  

Битието - определя съзнанието!!!
Според мен трябва да смениш едното пипало с другото. Оттам ти идва кросовър грешката при измерването. Пък и тоя уред (уруд) още ли е жив след толкова експерименти? И друг път, като мериш, му сменяй за всеки случай батерията...
Хич не ми е до смях в тия трудни времена . Това 1.9 ампера го меря след съпротивлението където са около 10в а при мерене преди него отива на 2.4 амперa
Абсолютно правилно, това си е по правилата на закона на ...
Верно че не е до смях работата, ами е много сериозна!  Академика е открил нов закон!!!
  Академика е открил нов закон!!!  

Гиргино ,грешиш в писането и не влагаш  грам акъл върху това дето съм написал и показал на картинките. Така както си ги дал на твоята картинка са грешно изписани . Аз казах че меря след съпротивлението 1.9А а то се вижда и от моята картинка че след съпротивлението е защипан кабела на поялника . Другия край на съпротивлението е направо вързан към изхода на плюса на стабилизатора . Тъй че до тук академичните измервания са точни до една хилядна от микрона .Анадъмо ??? 

Аз казах че меря след съпротивлението 1.9в като се вижда и от моята картинка че след съпротивлението е защипан кабела на поялника . Другия край на съпротивлението е направо вързан към изхода на плюса на стабилизатора
Ами нали точно това е нарисувано на картинката бре! Новото (което си променил сега) е че тока не е 1,9А, а е 1,9в 
ПП. Сложи амперметъра (на трите места) и докладвай колко е тока, да видим кон боб яде ли? 
Набързо си преправил картинката по горе .  Така вече съм съгласен с посочените данни.
 Така вече съм съгласен с посочените данни. 

Вместо резистор сложи една крушка   Хем ще ограничава тока хем ще свети
  Хем ще ограничава тока хем ще свети  
Така вече съм съгласен с посочените данни.
С кое си съгласен бре???   Според закона на другаря Кирхов амперметъра трябва да показва едно и също число на трите места!!!
 Според закона на другаря Кирхов амперметъра трябва да показва едно и също число на трите места!!!    Ти май още не загряваш, че (с горните замервания) си открил нов закон
 Ти май още не загряваш, че (с горните замервания) си открил нов закон