Имам две питания.
Първо : може ли захранването да работи натоварено с лампа при изключено +В към ТХОто ,защото има два оптрона .
Второ:не мога да докарам 16-18в на 4 краче на естеера а са 12-13в и съм си записал че за да тръгне захранването напрежението не трябва да е под 16в.
Гръмотевичен е.Слагах два нови естера и само мига лампичката отпред и е много малко +В.Всички съпротивления са мерени ,4148 е сменено,100/35мкф е сменен.На мрежовия електролит са стабилни 320в.Смених и SE110.
Синджира си идва а козата я няма....
А оптроните мери ли ги? R805?
801 е този който поддържа напрежението да е над 110в. Другия е за st.by, предполагам занижава напреженията. Ако не се разбират двата няма да тръгне. Относно лампата, махни я трябва да закове на 110в.
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Направо са сменени.805 е разкачено и мерено с точния уред и е толкова .
Ще го сменя тогава 801 защото той не подлежи на мерене.
Ще го сменя тогава 801 защото той не подлежи на мерене.
Сигурен ли си в това, което написа?
Ами аз поне не мога със сигурност да ги меря с тия съпротивления вътре
Смених го ,но все тая.
И кво сега, ще те молим да кажеш какъв е дефекта.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
ТВ направен след 4-5 поста..?--Не е на добрееее... Как шъ му вземеш ся 70-80 лефа ?
-----------------------
Дефекта е по прост и от гъбена чорба.Обаче се открива само ако мастора притежава самоделка за тая цел.
Отворих сайта на ЛАН и там в записките по ремонт на захранвания Академичната мисла е стигнала до следното нещо.Пуска от самоделката 115в право напрежение на катода на диода за +В и следи какво става .Само след няколко минути се чу едно изшуштаване и под кондера за +В излезна тъй очаквания бял пушилек. След смяната на кондера , още с първото завъртане на манивелата ,захранването вдигна обороти и телевизора заработи.
На глед пустия му кондер изглежда като нов.Аз подходих доста глупаво като преди това го доблирвах с друг.Подведе ме и това че при пускане вдига за секунди 115в и после пада и лампичката мига.
Обаче сега като му подадох от руски захранващ блок монтиран в самоделката ,яки руски 115в ,то кондера немедленно предаде богу дух.
Ама така ми се полага ,защото не карам както аз си зная ,ами рекох да се пиша на велик, навключих де що уреди имах и се оплетох като пиле в кълчища.
Или както се казва 115% от академичните проблеми са, сам себя ......
Тов. Академик, ти ESR-метър нямаш ли?
Имам три есемера бре! Нима винаги сваляш кондерите и ги мериш?Пускаш телевизора ,червената лампичка светва нормално ярко ,през тия няколко секунди мериш 115в на +В и лампичката почти угасва и напрежението на +В пада на няколко волта .Откачих го за към ТХОто и пускам ,пак пада . Запойвам нов електролит на обратната страна откъм спойките и пак пада .Нима и вие не почвата така ,а одма сменяте електролита ????И защо като попитах не казахте нищо за електролита на +В ???
Тъй ,че е учудващо на моите 70 години да имам такъв пресен акъл и сам да се справя.
Гръмотевичен е
Доколкото разбрах си минал само с кондера на +В Значи изобщо не е гръмотевичен
Гръмотевичен е че естеера беше пробил и есето110.Още в първия пост съм написал.Слагах два нови естеера и все не тръгва .Смених и оптроните, проверих съпротивленията около естеера, но все не стартираше.Утре ще ти направя снимка на дефектните неща.