Здравейте , коректна ли е замяната на тези два чипа защото имам LA 78040 и не ми се ходи до магазина.Захранва се с +13.5 и - 13.5в.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
С STV9302A съм сигурен ... за В не съм слагал .
Ай сиктир бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор...
elmondo@abv.bg
Заменял съм ;
Синджира си идва а козата я няма....
Направих пробата но се получи нещо странно , от средата на горе работи презредово и по средата има 3 цветни линии.Всички С са сменени ,диода на волт добавката също.
vesko_tv@abv.bg
Заменял съм ;
Сигурно си заменял, ама някаква шашма правил ли си?
НЕ.
И що има проблем тогава или на това шаси може би не става замяната.Ще ида да купя една оригинална схема и тогава ще се разбере къде е кидера.
П.П. За да сме по точни Тв е NEO а Шасито 40-MNTV2KR-L2T
vesko_tv@abv.bg
Не става. Обратната замяна е възможна, но тази не.
Не става. Обратната замяна е възможна, но тази не.
Дали е вярно или не това ще се разбере утре.
vesko_tv@abv.bg
По моите записки LA78040 се заменя с LA78045, STV9302A, TDA8172. Единствено с TDA9302H съм имал подобен проблем.
Казуса е решен,след смяна с STV9302а тв. тръгна без забележки,гн.Пампоров беше прав ,може би замяната на това шаси не е възможна.
vesko_tv@abv.bg
Може би буквата накрая В да има значение, защото ЛАН не е имала проблем при поставянето до сега . Именно съм замествал 9302 с 78040 , защото в началото ги нямаше тия 9302 и замяната ставаше .
Не знам дали буквата има значение но явно замяната в това шаси не става,може би някъде другаде ще стане така че темата ще има продължение след съответните проби на други шасита.
vesko_tv@abv.bg
Току-що направих успешна замяна на STV9302B с LA78040B. ТВ е NEO, шасито е 40-MNTV2KR-K7C. Каква е разликата между K7C и L2T?
Направих пробата но се получи нещо странно , от средата на горе работи презредово и по средата има 3 цветни линии.Всички С са сменени ,диода на волт добавката също.
Малко извън темата,ама на кое му се вика волтдобавка?