Този телевизор е свит от към север-юг.Отгоре е 29мм а от долу е 32мм свит, опитах тук -таме да го презапоя ама ядец, шасито не мога да го определя, щото има сменяни платки, едните са със зелено покритие отдолу а другите са със кафеникаво.Насочил съм се към платката най-долу в дясно- вертикалното, смених 2-3 кондензатора ама нъц, има един кондензатор който е 5 микрофарада, ама в магазина нямат такъв, с какво мога да го заменя
едните са със зелено покритие отдолу а другите са със кафеникаво
Щом покритието на тия платки е в тая цветна комбинация, значи требе да провериш отклонителната система на кинескопа За 5-те микрофарада можеше да ни светне Академика, ама май е хванал гората и ще се крие дълбоко до петък, за да не се извинява на Пепи
Не съм академик, ама 4,7 микро трябва да свърши работа.
Не съм академик, ама 4,7 микро трябва да свърши работа.
Ц, не става. Совалката няма да излети. Аз бих сложил 5х1мкф. Успоредно, не в паралел! Но щом платката е кафява, задължително черни!!!
Не съм академик, ама 4,7 микро трябва да свърши работа
Абе може и да стане, ама щом не си академик, професор zapad няма да смее да рискува
Аз бих сложил 5х1мкф
А аз бих сложил последователно (а не серийно!) 20 броя по 100 микрофарада
Опитай с 4,7uF. Пробвал съм на доста стари кошници и е ставало. Иначе - 5х1uF паралелно.
Понеже ЛАН не се обажда засега, ще се опитам да съветвам като ЛАН: Първо си провери захранващите напрежения
Токущо намерих един 4,7 който е точно 5 микрофарада. Тамън да го пращам по Спиди и видях че нема да стане, щото е с различна капачка
Тамън да го пращам по Спиди и видях че нема да стане,
То на сиромах кога му е вървяла та и сега, ама и щом ЛАН не се обажда, па дали да не пробвам с 4,7 от черните, ама имам малко по-дебел от белия-оргинал
Този телевизор е свит от към север-юг.
Ай сиктир бре (мани са оттука)! Кога взеха руснаците да слагат 110 градусови кинескопи? Ако пък е тъй, недай си Боже, търси трансдуктора някъде по капака!?! Пък може и отстрани по стените да е турен, знам ли...
що бре, то това свиване го има и при 90 градусовите кинескопи
Щот на мен тъй ми се иска. Имам същия проблем със Sanyo от 1975 година, ама почти го подравних (ОТДОЛУ). Да могат да се четат надписите де...
Ванка да ти метна един дъмп за проба а за EW корекцията виж дали не се е опекъл ония дросел дето е точно над оная най долната дясна платка
Адаш, обърка посоките на света, изток , запад, север, юг.....
Катеря се и аз по черешата