Ми така си е .
Синджира си идва а козата я няма....
Дайте една друга схема, че съм на чужд комп, и нито PDF мога да отварям, нито картинки да изрязвам. Единия термистор трябва да е последователно на бобината, а другия паралелно на свързаните последователно бобина и термистор.
Ми ето по горе е показано точно така както ти го казваш.Оградил съм го в червеникакво .
Аха, разбрах какво има предвид Фикрет. Сега ще потърся други схеми.
Средната точка на позистора да не е към бобината, а към 220В променливото.
Е това е друго вече.
Демек кондензатора е след позистора.
Да, но той в случая не е интересен. В схемата на Маркс е грешно начертан, тъй като паралелно поставеният на бобината позистор е шунтиран от бобината и няма смисъл от него.
Демек кондензатора е след позистора.
Хем съм го написал, ама Академик на доцент вярва ли:
Средната точка на позистора да не е към бобината, а към 220В променливото.
Спомням си че се дискутираше в един от форумите как се разлепва феритен трансформатор. Някой ако намери темата къде беше, ще го черпя, ама друг път.
Слагаш феритния трансформатор на котлона . Ферита трябва да контактува термично с плочата.Като се загрее достатъчно магнитопровода се отделя лесно.За целта използвам дебели кожени ръкавици.Чакам да почерпиш виртуално друг път.
Това с нагряването не искам да го прилагам защото ферита става доста чуплив, и някъде да не се е отлепило и да задържи - край. Ще опитам с гореща баня с оцет.
Това с нагряването не искам да го прилагам защото ферита става доста чуплив, и някъде да не се е отлепило и да задържи - край. Ще опитам с гореща баня с оцет.
Това с нагряването е добре, донякъде, и то ако се ползва само ферита, щото макаричката отива на кино. А тия с новите смоли, и котлона не ги разлепва.
Дано ти е станало ясно .
Сичко ми e ясно, само не разбрах защо изписахме 5 страници набързо, а не си пусна научната разработка в отделна тема
Привет, никъде по онлайн магазините не намирам това чипче - XL1509-5.0E1 , намира се в зарядно за автомобилен видеорегистратор.
СМД корпус, 8 пина
Или някой ако има в някоя скрапна платка .....