Пепи ,ти издаде тайната че става .
Аз пък ще издам една друга моя тайна .
Нали емитера е на маса ? вдигам го от масата и слагам едно 100 ома между него и масата . И става вече 300 ома и няма нужда от радиатор за транзистора .
Синджира си идва а козата я няма....
Кой емитер вдигаш, на първия или на втория транзистор от дарлингтона
Това е фирмена тайна .
Нали емитера е на маса ? вдигам го от масата и слагам едно 100 ома между него и масата . И става вече 300 ома и няма нужда от радиатор за транзистора
То бива простотии, ама чак пък толкова...
А стига бе, ти наистина ли му се върза?
А стига бе, ти наистина ли му се върза?
Шъ съ върже ,къде шъ иде . Лошото обаче е ако поне един не пробва тоя юрнек и да види резултата .
Днес нямах време да се занимавам с тиливизори утре може да пробвам 1 да видим кво ще стане
Пробвай и пиши резултата . Аз после ще напиша резултата от моята проба.
Тинтири-минтири!
Абе ти телевизори ли ще правиш или телевизорите ще ги ползваш за тестване на транзистори?
Труден и трънлив е пътя към академичната титла...
Жорка ,не се знае от коя туфа шъ изкокне заека .
А и подсети Цецо че има телевизори на които емитера фабрично е повдигнат със 5 вата съпротивление от масата .Преди време и снимка бях поместил. Е там транзистора не беша ВУ808 а 2499 .Но.....все пак емитера беше повдигнат.
Глупости, повдигнат емитера. Повдигнат емитера, ама спрямо колектора, а спрямо базата как е. Тоя резистор 5 вата е все едно дали ще го сложиш в колекторната или в емитерната верига на транзистора, а обратна връзка може да има само тогава, когато влияе на базовия ток.
Е значи има повдигнат от масата емитер. С каква цел един бог знае.
Погледни схемата , не е повдигнат емитера, повдигнати са и базата и емитера. Затова казах , че е по различно.
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади