Не, бе - Наденицата е дебела, не Стойка! Като от стара коза, Яре - очаквах Мнение относно ползата от наличието на богата и стара Материална База зад гърба ти!
Skype - rouzena
dtonovd@abv.bg
Колеги помагайте че закъсах с един CROWN шаси 11АК30,изчезват му генерациите на хоризонталната на 3,4 включвания един път тръгва,като го изключа от дистанционното пак с мъка тръгват генерациите,какво ли не му смених,(STV2246,C613,двата кондензатора на +В,C619,TXO,Q601 X112,TDA8174,кварц 4,46) светка си зеления диод но няма генерации след STV то. Като му изключа защитата R639 си пак се държи по същия начин.
skype/ masterrichi2222
На басейна на Чифлика съм и мисля че го имам записан тоя дефект на компа в сервиза.Върти ми се в главата че със смяна на паметта май се оправи .Не съм много сигурен, но пробвай.
Синджира си идва а козата я няма....
Прехвърлих записа на нова памет но без резултат,Продължавам борбата.
skype/ masterrichi2222
А онзи 100n 250v до крайния смени ли го.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
ДА Веско писах че съм го сменял C619 от него ефекта е че включва и веднага минава на стенбай а при мен е че си светка зеления диод и няма генерации при нялкоко вклювания с дистанционното тръгва и си работи нормално докато пак не го спра,не знам колко трябва да е захранването на Q601 при работещ телевизор е 2 в.Тука гледам че има подобна тема но не го намирам този диод D521 http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=64437
skype/ masterrichi2222
Виж как е кварца и кондензаторчетата около него.
Сигурно е сбъркал номера-521(512)
Пробвах и този вариянт пак парви същите магарии,гледам че и в тази тема споменават за нещо подобно но такъв резистор не откривам http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=91253
skype/ masterrichi2222
Провери D611, 1N4148 smd, паралелно на R651, 22k. Имах проблем, трудно тръгваше и се оказа от този диод. Не тръгва също и от C811 47nF/630V в захранването.
Смених D611,без резултат, при неработещ на 48 кр. -1в,49кр-4в,46кр-2,5в, при работещ 48кр-0,2в,49кр-4в,46кр-5,6в.
skype/ masterrichi2222
Откачи R650, да видим какво ще стане
Вече съм в сервиза и съм си записал за ликажен С632. Също съм си записал случай в който като припоя крачетата на 2248 уж заработва ,но след ден два пак почва да спира . Отпоявал съм схемата и съм почиствал хубаво дупките за да могат да станат после спойките идеално и дефекта е изчезвал.
Синджира си идва а козата я няма....
за ликажен С632.
Или С636