Регулира се хоризонталния и вертикалния размер, и позиция, но отдолу е увиснал. В сервизното не реагира на "S corection". По-логично е да е около ВО проблема, ако не се оправя ще пусна отделна тема.
Проблема беше от студени спойки около ВО.
SVA D1411 е телевизорчето.Направих му почти всичко но има пробил транзистор 892Y Q551 по надпис на платката .Не можах да му намеря датата ,нещо аз не умея.Нямам и схема на телевизора по която да видя поне какъв преход е.Подобна е на 3Y11 поне с тия интеграли е .
Та единственото ми питане е какъв е тоя транзистор и ако някой има и схема на телевизора ще е добре.Транзистора пуска напрежение за захранване на драйверния траф.
Синджира си идва а козата я няма....
Neo TF2608LCD шаси на Vestel 17MB15E как се влиза в сервизен режим. По сервизното описание би трябвало да е класическия начин меню-4725 или син бутон 4725. Обаче не откъсва. Някой борил ли се е с подобно нещо ?
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
не , не става,
Да не е 2 пъти Menu?
Q551
Да не е 2 пъти Menu?
не става и така , при второ натискане менюто изчезва и вече 4725 се регистрира като натискане на каналите
MENU 4725 това е начина,но дали бутоните на дистанционното работят добре
Никой не е по голям от хляба
MENU 4725 това е начина,но дали бутоните на дистанционното работят добре
Да , това е начина. Само дето никой не казва една малка подробност В сервизното пише , че трябва да се влезне в меню като се натисне бутон меню и след това 4725. Да да ама не както казва Петко Бучаров. Натиска се бутон меню , графиката излиза след около половин секунда. ПРЕДИ да излезне графиката , трябва 4 вече да е натиснато и телевизора да е приел командата, и вече нататък 7, 2 , 5 те не са фатални като скорост.
Те това не го знаех,живота крие изненади
Никой не е по голям от хляба
Определено и аз не го знаех Ставаме двама