Мойте са начални познания
Захранването с трите транзистора няма кондензатор 47mF в топлата страна. Вдига напреженията често от V511 2SA1015.
Ако е с оптрон да, но израза "Захранване с трите транзистора" обикновено /поне аз знам така/ се ползва за Акайското захранване.Там има 47мф който е филтров за захранването оттоплата страна и когато изсъхне в st.by се вдигат много захранванията
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Я да видим кой е по-напред с компютрите да вдигне ръка и даде телефон за едно питание
Питай смело, имаш нещо на лични
А от този диод /Д516 / -при мен винаги е клякало +В при товар...! На St.by-=OK., a при пускане-=50--60в!
-----------------------
Ами практиката познава какви ли не аномалии.
Проблема може би се крие в това ,че на мерене със стрелковия уред на обхват на мегаоми този 4148 изглеждаше идеален.Може би под напрежение да прави тия номера.Но факт е, че щом адашчето ми каза, че може да е от него и след смяната му вече всичко си дойде на мястото.
Синджира си идва а козата я няма....
С помощта на Асеновградската Академия то империалиста беше открит.
Ванкаа ракията от Чепеларе щи излезне през носа....
И аз пък ако отида да му изпия едното шише... охаа...
Нали трябва до осигурим пиенето за другата среща, ако има такава де
Шъ има ,шъ има , аз почнах да зареждам бутилките и за нея среща.Дано тоя път да има за всекиго по бутилка ,две.
А защо този дефект не е качен в енциклопедията ,Заряза я за да слухтиш и в двата форума.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Шъ го кача и там ,ама събирам още информация ,защото един и същ дефект може да е породен от много и то различни елементи.
В случая има такава предпоставка ,защото най често вдига от транзистора 1015,после от прекъснало съпротивление от +В към тримера за регулирване и както сега се оказа от тоя диод.
LA7830 заменя ли се с LA7840, кат им гледам пдф-ите трябва да стане, ама да попитам за по сигурно
Слагай.