Notifications
Clear all

Вход в сервиз на Samsung CW-29Z404N-РЕШЕНО !

161 Posts
18 Users
0 Reactions
55.7 K Views
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

За мен 155в са си нормални ,защото единия телевизор дето го бях оставил за проц като му прекъснах проводника за зеления цвят и го оставя на двата други цвята то картината си е нормална отвсякъде.Поне от цялата дандания открих че проца е здрав а паметта е правела проблема.
Обаче и на двата телевизора няма влизане в сервиз и тва си е . Дали пък оригиналните дистанционни да са пък някакви други ??Тия уж всичко изпълняват ама знае ли човек. icon_rolleyes.gif

Синджира си идва а козата я няма....

Posted : 27.03.2015 14:02
vesko_tv
(@vesko_tv)
Noble Member

http://monitor.espec.ws/section1/topic148017.html
Това е оригинала.Но не вярвам това да е проблема.Нали първо гасиш ТВ. на стб. и тогава натискаш комбинацията.

Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg

Posted : 27.03.2015 14:14
 old4
(@old4)
Honorable Member

В момента имам една 25ца кинескоп на самсунг Захранване със STRX6750 Работи на 135 волта измерени с мултицет и на 138 волта измерени с новия осцил

Баш толкова трябва да бъде, само по академишки 155,8в. [icon_lol.gif

Posted : 27.03.2015 14:15
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Приятели мой,не е така както си мислювате .На дадения от Веско линк прошивките са за модел:CS-29Z40QQ а моите модели телевизори са :CW-29Z404N Опитайте се да направите разлика в обозначенията .
Колкото до това колко е +В сега ще отворя третия Самсунг пак 29 инча но по друг модел и ще мерна колко е и там.

Posted : 27.03.2015 15:39
 old4
(@old4)
Honorable Member

Колкото до това колко е +В сега ще отворя третия Самсунг пак 29 инча но по друг модел и ще мерна колко е и там.

Щом си го правил ти 100% е 155v и ще ти кажа само на теб що е тъй, щот си преписал от другите icon_e_biggrin.gif .

П.С.Ако В+ беше 155в дръпнатите нямаше да сложат 200в кондер там. ама не се задълбочавай толкоз аз просто забелязах колко си писал, тренирай си пръстите за 5сек да натиснат 4 бутона и току виж си в джаза [icon_lol.gif .

Posted : 27.03.2015 15:56
vesko_tv
(@vesko_tv)
Noble Member

Е па нали шасито е същото ,що се хващаш за модела.

vesko_tv@abv.bg

Posted : 27.03.2015 16:13
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Миличките ми майстори ,пишат ли пишат .Третия е със шаси KS7A и там действително +В е 137в по моя уред .В момента по кюто водя разговор с RC и ето какво ми пише той.

аз за подобно шаси, гледам съвсем друг начин за влизане в сервиз?
Ivan Kozev14:11

Posted : 27.03.2015 16:16
 old4
(@old4)
Honorable Member

137в това е вярното напрежение
А за влизането в сервиз има много начини де с ритник де с рогата де ...... icon_twisted.gif

Posted : 27.03.2015 16:22
vesko_tv
(@vesko_tv)
Noble Member

http://monitor.espec.ws/section23/topic89505.html
Ето ти всички влизания в сервиз на Самсунг ,дано някое ти пасне.

vesko_tv@abv.bg

Posted : 27.03.2015 16:58
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Да преустановим мъките .На третия Самсунг шаси KS7A с тия дистанционни влизам в сервиз.Останали два телевизора не сакат и тва си е.По едно време като че ли успях с: стенбай,муте,1,8,2 и стенбай както ми каза RC но после пак не можах.Те бяха сложени до гюма и аз ги привляков ама май пак ще ги сложа до гюма. icon_twisted.gif Ритам ги под масата и на лято в жегите ще му мисля. [icon_lol.gif

ПП.Заблуждението за високото +В е идвало ото това че слагам минусовото пипало на радиатора на вертикалната схема .Като го сложих на тунера и хоп какво си показа. icon_e_biggrin.gif

Posted : 27.03.2015 17:17
 old4
(@old4)
Honorable Member

Хич не ми пука де слагаш сондите, важното че напрежението е по БАН не по ЛАН и че ти сам се качи на черешата а не аз да съм в клонака [icon_e_wink.gif .

П.С.То и с влизането в сервиз ще е същото ама ...... [icon_lol.gif

Posted : 27.03.2015 18:05
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

С влизането в сервиз май има друга кондика .Дали като е дефектна паметта и тя да пречи на влизането ?? Сега записах някаква от Монитор и с нея вече надписите си станаха нормални но отгоре имам 2 см черно . Та пак ще требе влизане в сервиз .Но важното е че ще си оправя и другия телевизор набеден за процесор. icon_twisted.gif [icon_lol.gif

Posted : 27.03.2015 18:17
takiev
(@takiev)
Noble Member

..............

ПП.Заблуждението за високото +В е идвало ото това че слагам минусовото пипало на радиатора на вертикалната схема .Като го сложих на тунера и хоп какво си показа. icon_e_biggrin.gif

А сложил ли си върбови клони под черешата ,а ? icon_mrgreen.gif
Още малко и ще си кажеш защо не можеш да влезеш в сервиз и на ..7С [icon_lol.gif , ама дано не е чак на 10-та страница.... icon_e_biggrin.gif

-----------------------

Posted : 27.03.2015 20:33
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member
Topic starter

Във вторник като получа от Румен сервизно дистанционно ще влезна .Последното ми откритие е че това шаси си тръгва с празна памет така както и с пълна свалена от Монитор. icon_e_biggrin.gif

Posted : 27.03.2015 20:40
 old4
(@old4)
Honorable Member

Последното ми откритие е .......................

Бравос, Колумб icon_e_biggrin.gif .

Posted : 27.03.2015 21:11
Page 3 / 11
Share: