Бай Иване, да го беше казал на държавните институции, но така че да вземат да си свършат работата при тези зимни условия.
Държавата ,това сме ние.
Това ,че от няколко дни метереолозите предупреждаваха за сняг и виелици и пак имаше хора тръгнали през Беклемето и затънали в двуметрови преспи.Е кой е виновен ?Ако и удавилата се млада жена беше послушала със съпруга си полицаите да не преминават през наводнение участък ,то и сега да е жива .
Но някак си все ние сме прави и все някой ни е крив.
Синджира си идва а козата я няма....
Бай Иване, да го беше казал на държавните институции, но така че да вземат да си свършат работата при тези зимни условия.
Държавата ,това сме ние.
Това ,че от няколко дни метереолозите предупреждаваха за сняг и виелици и пак имаше хора тръгнали през Беклемето и затънали в двуметрови преспи.Е кой е виновен ?Ако и удавилата се млада жена беше послушала със съпруга си полицаите да не преминават през наводнение участък ,то и сега да е жива .
Но някак си все ние сме прави и все някой ни е крив.
Човешката глупост я има и всеки трябва да си отговаря за последствията пред себе си. Но хората, които взимат заплата да свършат нещо в такива ситуации трябва да отговарят за действията си пред обществото, което им плаща заплатата. Не само да казват затворен е Хаим боаз - връщай се. Трябва да информират хората, че пътя е почистен и само трябва да махнат камионите(които трябва да бъдат забранени през почивните дни). Много хора се отказаха, да изчакат и се натресоха на по лоши пътища, защото мислеха, че като махнат камионите от прохода, пътя ще е затрупан със сняг, а такъв нямаше. Но нашите институции винаги гледат да разкарат хората от тяхната грижа, която са длъжни да полага. Хора минали 200-300 км за планирано/платено пътуване от преди месеци.
Лъчезар Арнаудов
Лъчо ,ако си мислиш че като спрат камионите движението ще е супер то се лъжеш.Колко наперени водачи на леки коли има и с тяхното си мислене и каране пак ще задръстят пътищата .
Сега вече по сериозно ще напиша .
Похвално е че се събрахте ,повеселихте и най хубавото ,че сте се прибрали живи и здрави .
Похвално е и поведението на Райчо и Леонид както и на други които не са дошли ,че виждайки какво е времето и положението не са предприели пътуване.Както се казва : вържи попа та да е мирно селото .Понякога човек за да не си усложнява положението рискува някакви облаги и намерения.
Тъй че поздравления за всички и всичко.
Бай Иване, сигурен съм, че като спрат камионите ще е много по-добре. Заемат голям обем, тежат много, трудно се вкарват в пътя след като са излезли и пътуват с цел печалба. Няколко важни фактора, които при лек автомобил липсват и проблемите с лек автомобил се отстраняват по-лесно, като разбира се трябва да се пътува подготвен за обстановката не с летни гуми без никакъв грайфер, карайки с прекалено висока скорост и тн.
Не съм съгласен, че при някакъв кекав сняг, трябва всеки да си отложи планираните/платени почивки. След като всички подготвени и и не лесно отказващи се хора, успяхме да минем през прохода, това е доказателство, че не е било чак такова бедствие. Въпрос на всеки да си свърши работата както трябва. Кой да сложи гуми, кой да не патува, защото е 30-40 тона, кой да спре камионите да минават пред прохода или изобщо през почивните дни. Работните дни са от понеделник до петък, аз не тормозя никого в събота и неделя с моите служебни ангажименти и искам от останалите да не ми пречат да си почина, заради техните служебни ангажименти.
Това ми е мнението по въпроса и няма как да ми се промени.
Лъчезар Арнаудов
и искам от останалите да не ми пречат да си почина
Е , много взе да изискваш.
Бай Иване, редно бе да цитираш цялото ми изречение имащо връзка с изискването, така изрязвайки го излиза, че само изисквам. Редактирай си предишното мнение, ако обича!
Лъчезар Арнаудов
Шъ си наруша принципите ако публикувам всичко .
Който го интересува нещо повече нека да чете и твоя пост от край до край.
Ама не падна ,защото се държи здраво в НБС.
Акъля си е в мен и няма от къде да дойди. Още повече пък и от шопско където с техния акъл ако съ щъркели и попова лъжичка не могат си хванаха.
Както се казва за новата техника в момента.
"Техниката работи с бял дим, като излезе белия дим от нея, спира защото няма с какво да работи."
Лъчезар Арнаудов
Бе знаех си аз че има потенциал в това момче!(Лъчко бе) Май ще прескочи 1-2 титли наведнъж!...
Сложи ти крак без дори да се замисли .
Сложи ти крак без дори да се замисли . icon_twisted icon_lol
Няма такова нещо. Плюс това знам, че за титла, както и за други работи, се целува ръка. Още не съм затова ще си чакам да назрее момента.
ПП. Стискайте палци утре всичко да е наред. В 318 стая съм, Военна болница Пловдив.
Лъчезар Арнаудов