Аз спирам да пиша докато не се оправи предварителния изглед (бутон "Прегледай").
Не се коси Гошо, оти че ти мине, доброто име се гради именно тук, сред вас-анадъмо шиндири?
Битието - определя съзнанието!!!
Той мери веднъж директно от 12v и втори път през резистора.
Пак четеш отгоре-отгоре Енциклопедията
Много ясно е че слагайки ампермера на изхода на 12в той ще показва един и същ ампераж и със съпротивление и без съпротивление .
От схемичката, която е дал Господин - Другаря Станоев ясно се вижда, че измерванията и в трите точки на веригата, шублера дава едни и същи показания.
Нема мърданье
Аз спирам да пиша докато не се оправи предварителния изглед (бутон "Прегледай").
Абе я не се ядосвай, пускаш си темата, ако не ти хареса триеш, или корегираш
Лошото е че езика на Ловешката Академия е трудно разбираем за аудиторията . Аз исках да ви кажа и това го написах ясно че ампеража е един и същ мерен преди съпротивлението и мерен след него . А съм се изразил по Академично пишейки, че със съпротивление и без съпротивление ампеража е един същ .Или казано по селски : не е врат, ами шия е.
Синджира си идва а козата я няма....
Др. Коцев получава бутилка шопска /двоен препек/, ако изпише с думи дефиницията на Закона на Чичко му ОМ за ЦЯЛАТА ВЕРИГА.
Казах.
Свободата на словото не освобождава индивида от отговорност за словото.
Няма да пиша че тълкувате думите като шопски ,за това ви го давам нагледно .
Е те това е хептен болшая разработка .
Като за стари Академици!
Бай Иване там на тая втората рисунка брой сперматозоиди ли отчитащ или просто даваш пример за оплождане на яйцеклетка
Абе опитвам се да обеснявам законите нагледно без думи . Пък който схване, схване .
Няма да пиша че тълкувате думите като шопски ,за това ви го давам нагледно .
Засега ракията остава при мен. Картинката се отнася за външната част от веригата. Ако включиш и вътрешната /между полюсите на токоизточника/ ще разбереш защо поялника ти на 12 в. като се захрани от батерийка от фенерче, ще е студен като сърцето ми.
1. Външна част от веригата: I=U/R
2. Цялата верига /външна+вътрешна/: I=E/R+r
Легенда: I- силата на тока, E= ЕДН- електродвижещото напрежение, R- съпротивлението във външната част от веригата, r- вътрешното съпротивление на токоизточника.
Свободата на словото не освобождава индивида от отговорност за словото.
Какви са тия вътрешни, външни съпротивления, тука съпротивлението е едно бяло на цвят и се свързва само единия извод, другия е почиваща смяна