Тъкмо сте набрали инерция за бързо да попитам. Телевизорчето е Елит шаси 36В. Губи си звука като остава да шуми все едно е на друг стандарнт.В менюто ги сменям стандартите за звук но промяна няма . По ниска звука е идеален като му подам от външен източник . Смених 76810 и уж всичко стана добре , като го изключих и след десетина минути включих пак шуми а няма звук .Накъде ще ме захвърлите да ръчкам . Мислювам друга памет да запиша ама ме мързи .
Синджира си идва а козата я няма....
Смени му задния капак
Преди да го сменя пробвах едно нещо . А то е че и от телевизора по ниска излиза същия шум без звук.
Пафа е сменен профилактично без файда .
На изхода на скарта , или камбанките каквото е там шум ли имаш или звук ?
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Тъй по ще ти повярвам отколкото първата ти приказка
П.С.Ама пафа го смени още веднъж ей тъй за борбата дет са вика
То на тия дараци без точна схема вър се чуди от какво е .
Нещо подобно имах и се оказа че прекъсва едно дроселче което подава захранване на тая ваджия, 76810. Те са няколко захранванията де, ама не си спомням кое от тях беше. Интересно че като го лъхнех с духалката и се оправяше звука, като изстинеше - пак прекъсва. Набедих 76810, ама виж какво дребничко се оказа дефекта.
Той и по ниска няма, 100% сме или на крушата или на черешата
Той и по ниска няма, 100% сме или на крушата или на черешата
А бе да ти кажа не му вярвам много много , няма да се учудя ако е подал на крайното не на AV входа и после това :
нещо кат 4053/4853 да имаш извътре ....?
да се окаже вярно
От чинчовете пак така излиза звук със голям шум .
4853 има два броя . Но едва ли да е в тях ,защото язе като Академик си имам уред още от тоталитарно време и като му подам сигнала от първо краче на 76810 което е изхода за звук то звука пак така шуми .
А като подам по ниска от външен источник то звука си е муци
А бе шъ требе да съ препише паметта , нема как
Ай сиктир бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор...
elmondo@abv.bg
Мдааа ..... аз не съм те разбрал правилно, Жоро ти е писал тогава какво да гледаш.
Почвай тогава да ровиш за кондензаторчета, резисторчета и такива гадорийки
С духалката почнах от дроселите ,но промяна няма . Тогава почнах по кондензаторите и тоя С124 веднага след като го духнах шума изчезна . Със спрея за студено го охладих и пак почна да шуми . Смених го и сега всичко е муци . Обаче на мерене стария си е 10 нф / толкова беше сложен / .Мерих го под напрежение и се зарежда и дава малка искра при разреждане . Ще видя утре като дойда и го пусна дали ще изпищя пак на умряло.
Изстуди го и го мери тогава. Направи салатка, изстуди Ловешката и ни чакай.