Представяне на книгата ,,Животът е вкусен“ от Ути Бъчваров
Сега ще Ви дадем малко акъл какво да сготвите на всичките тия печки Мечта :)
В събота, 12 часа на 29. ноември, в главното фоайе на Мол София се проведе премиера на книгата Ути Бъчваров ,,Животът е вкусен с Ути и Fibank”. За събитието разбрах от Фейсбук страницата на банката, реших да намаля работата през този ден и да посетя събитието.
Книгата е не просто сборник с рецепти, а същевременно и място, където Ути Бъчваров с много хумор и настроение разказва за ,,новодомските партита“, които той и екипът му организират на спечелилитe тази награда след успешното закупуване на жилище с ипотечен кредит на Fibank. Около двадесет подобни истории са събрани в луксозното издание и зад разказите личи уютната и някакси положително напрегната атмосфера, която е изпълвала новодомските партита. Дали всичко ще стане навреме, дали новият дом ще се подреди в срок…
,,Животът е вкусен…“ е изпълнена с доста много български рецепти, някои от които аз не знаех, но в случая се потвърди радостен за мен факт – че съм клиент на банка, която подкрепя българското.
Ястието, с което популярният готвач и автор избра да ни зарадва, се нарича пиле самба (пиле със зеленчуци) и беше сготвено в най-големия тиган в България, направен от фронтален елемент от старинен локомотив. Двама души – единият май е известен като Роската, и негов колега – бъркаха ястието с големи бъркалки, подобни на издялани клонове. Главната опасност беше да не загори оризът. За което Ути няколко пъти предупреждаваше особено настойчиво!
Премиерата беше посетена от различни хора. Съдейки по личните си впечатления, присъстваха далеч не само спечелилите новодомци, а и клиенти и приятели на Fibank. Както знаем, това е най-отворената и стояща близо до клиента банка, затова я и обичаме. J Разбира се, премиерата посетиха и няколко лица от Fibank.
Докато чакахме да стане прочутото пиле, посетителите можехме да пийнем вино, да си поговорим, а също така Ути подписваше книгата с лично пожелание към всекиго, ако се закупи в деня на промоцията. Тя се продаваше с 20 % отстъпка, хората си я взимаха, Ути засмяно питаше поредния човек за малкото му име и след това почетеният я отнасяше при приятелите си, където започваше обсъждането какво да се сготви за празниците. Определено моментът на промоцията беше изключително добре избран!
Когато пилето стана готово, се наредихме на възпитана опашка и чакахме самбата да затанцува в чиниите ни. Междувременно идваха още хора и ставаха разговори.
Ето и общата снимка с всички новодомци, спечелили новодомско парти с Ути и екипа му за ,,бързо кулинарно реагиране“:
Много съм доволен, страхотен ивент, както се казва сега…
Вашият коментар