Шприц за сладки Универсал 16
В Сандъците – Sandacite намерихме български шприц за сладки Универсал 16!
Той е производство на Приборостроителния комбинат в Петрич. Нашият такъв е слязъл от конвейера през април 1984 г. Сега ще Ви го покажем по-подробно.
Шприцът е пакетиран в кафява картонена кутия (първата снимка). Когато я отворим, виждаме следното:
Това е самата спринцовка и нейните принадлежности, които са предназначени за оформяне на тестените украшения на печивото така, че да бъдат с различна форма. Вляво е упътването за употреба – цели 8 страници, а накрая има и рецепти за сладкиши. :)
Ето как трябва да протече и работата с уреда:
Преди първата употреба на шприца той се измива с топла вода до 60 градуса Целзий без употреба на перилни препарати. За да се избегне залепване на тестото на шприца той трябва да се почиства след всяка употреба.
Към шприца има 15 различни форми и една дюза, която служи за гарниране на торти.
- Завърта се и се изтегля нагоре буталото.
- Отваря се долната капачка
- Дебелината на сладката или тестеното украшение зависи от поставянето на формата и пластмасовия пръстен, както и върху натисканията на езичето върху две или три деления на буталото.
- След напълване на шприца с тесто поставяме долната капачка с формата, след което капачката се завърта надясно и шприцът е готов за работа.
- Шприцът се поставя върху ненамазана с мазнина тавичка. Буталото се задейства с натискане на лоста.
Ето за кои неща става дума:
Един материал на Сандъците – Sandacite!
Вашият коментар